Επίτιμος Δημότης Βισαλτίας ο Γιώργος Χατζηνάσιος-Τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι

Επίτιμος δημότης Βισαλτίας ανακηρύχθηκε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος. Η εκδήλωση τιμής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία «Γερακίνεια 2024».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας αποφάσισε ομόφωνα και ανακηρύσσει τον καταγόμενο από την πόλη της Νιγρίτας μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βισαλτίας ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του και ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου του και της συμβολής του στο χώρο της ελληνικής και ξένης μουσικής.

«Σε κάθε περίσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος δεν χάνει πότε την ευκαιρία με σεβασμό, με πίστη προβάλει πάντα την καταγωγή του, την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του Αγάπιου τη Νιγρίτας. Θεωρήσαμε ως οφειλόμενο χρέος μας την ανακηρύξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βισαλτίας» ανέφερε η Δήμαρχος Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, δήλωσε συγκινημένος για την τιμητική διάκριση δηλώνοντας ότι  θα την έχει ως ευαγγέλιο στο σπίτι του. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.Είμαι πολύ συγκινημένος. Έχετε εδώ μπροστά σας έναν δικό σας άνθρωπο τον Γιώργο Χατζηνάσιο, γιο του Αγάπιου Χατζηνάσιου, ο οποίος μεγαλούργησε στη μουσική. Ο πατέρας μου ήταν ο μεγαλύτερος δάσκαλος μου. Θυμάμαι που μου είχε πει: “Γιώργο θα σου πω ένα πράμα. Όταν δεν σε χειροκροτάνε μελέτα. Όταν όμως σε χειροκροτάνε μελέτα περισσότερο” τάδε έφη ο Αγάπιος».

 

 

 

 

Κοινοποίηση