Ποντιακή συνταγή: Τανομένον σορβά


Μια παραδοσιακή ποντιακή σούπα γευστική και απολαυστική.

Τι θα χρειαστούμε;

1 φλιτζάνι ρύζι ή πλιγούρι
1/2kg γιαούρτι πλήρες με πέτσα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Πάμε να μαγειρέψουμε…

1ο Βάζουμε το ρύζι ή το πλιγούρι να βράσει.

2ο Σε ένα τηγάνι καίμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον δυόσμο.

3ο Όταν το ρύζι ή το πλιγούρι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με τον δυόσμο στην κατσαρόλα και το αλάτι (κατά βούληση).

4ο Μόλις δέσουν τα υλικά (περίπου 5-10 λεπτά) ετοιμάζουμε το γιαούρτι.

5ο Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το χτυπάμε με το γιαούρτι, μόλις δέσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε από πάνω με λίγο δυόσμο και πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!!!

Κοινοποίηση