24η γιορτή ρυζιού στον Προβατά Σερρών

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024 η 24η γιορτή ρυζιού και αγροτικών προϊόντων στην Κοινότητα Προβατά.
Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό, που αποσκοπεί στην προώθηση του προϊόντος που είναι το ρύζι με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Στο πλαίσιο της γιορτής όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην γιορτή απόλαυσαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα με κύριο συστατικό το ρύζι, όπως ρυζόπιτες, ρυζόγαλα κ.α.
Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Προβατά «Αμαζόνες» και την Τοπική Κοινότητα, με την στήριξη της Π.Ε. Σερρών, του Δήμου Σερρών και του Σωματείου «Σερραίων Πολιτεία».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσίασαν τα χορευτικά τους. Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων, η Χορευτική ομάδα Συλλόγου Γυναικών Προβατά, η Χορευτική ομάδα Προβατά. Επίσης, παρουσιάστηκαν τραγούδια από τη σύμπραξη των χορωδιών Προβατά-Θρακικής Εστίας-Σκουτάρεως και η Παραδοσιακή χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας. Ακολούθησε γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα «Μακεδονικός ήχος».
Σήμερα, Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μουσικό πρόγραμμα με την Αφεντούλα Ραζέλη, μαζί με την φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Προβατά «Φωτοδότης».
Φωτογραφίες από την κ. Ανθούλα Ευσταθιάδου και τον κ. Θωμά Πάντσιο
Κοινοποίηση