Η ποντιακή κουζίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας και όλο και περισσότερες νέες νοικοκυρές, εντάσσουν στη διατροφή τους, ποντιακά φαγητά. Το Infonews24 σας παρουσιάζει σήμερα συνταγή για εξαιρετικό σιρόν. Απολαύστε την.
Υλικά
2 πακέτα φύλλα για σιρόν
½ κιλό πασκιτάν
250 γραμμάρια φρέσκο, αγελαδινό βούτυρο
3 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε τα φύλλα σιρόν σε ένα ταψί η πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους. Διαλύουμε το πασκιτάν ρίχνοντας σιγά- σιγά χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει πηχτό. Αυτό, άλλωστε, είναι το μυστικό για να γίνουν νόστιμα τα σιρόν.
Βάζουμε το πασκιτάν σε μία κατσαρόλα και το ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί καλά, το ρίχνουμε στο ταψί ή πυρέξ με τα σιρόν.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο, το καίμε μέχρι να κοκκινίσει καλά και το ρίχνουμε στο ταψί, πάνω από το πασκιτάν. Ακολούθως ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο.
Καλή σας όρεξη!