Ν. Δένδιας από Σέρρες: «Σφάλμα να ταυτίζεται ο ελληνισμός με τα γεωγραφικά όρια του νέου Ελληνικού κράτους»- «Καμπανάκι» για το μέλλον των στρατιωτικών σχολών

(Στιγμιότυπο από τη σημερινή επίσκεψη του Ν. Δένδια στις Σέρρες)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Infonews24

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παραβρέθηκε σήμερα στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό για την πάντοτε σθεναρή στάση του- όπως ανέφερε- απέναντι στην Τουρκία και ευχήθηκε να «καρποφορήσουν» οι προσπάθειες τόσο του κ. Δένδια, όσο και της Εληνικής κυβέρνησης, για να μπορέσει να ζήσει ως ελληνισμός στην Κύπρο όπου ζει για 35 αιώνες.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι βρέθηκε στις Σέρρες για δύο διακριτούς μεν, αλλά σημαντικούς λόγους.

Καταρχάς για να τιμήσει την πόλη που γιορτάζει τους πολιούχους της, αλλά και για να διατυπώσει τον σεβασμό του και την αγάπη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, για τον οποίο τόνισε πως πέραν του αρχιεπισκοπικού ρόλου έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον ελληνισμό.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε με έμφαση πως είναι μείζον σφάλμα να ταυτίζεται ο ελληνισμός με τα γεωγραφικά όρια του νέου Ελληνικού κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμεθα ευρύτεροι», προσθέτοντας πως η Κύπρος είναι τμήμα του ελληνισμού και πως ο Αρχιεπίσκοπος το αισθάνεται και το εκφράζει και εκφράζει και την αγωνία που εκπηγάζει από ακριβώς αυτή τη γωνία που παρατηρεί τον Ελληνισμό, από τη Λευκωσία που είναι η τελευταία διχασμένη πρωτεύουσα σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, η οποία έχει ονομασθεί «Ατζέντα 2030», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στελέχη των στρατιωτικών σχολών, «κρούοντας», όμως, το «καμπανάκι» για το άμεσο μέλλον και για την κρίση που βιώνουν:
«Ένα τμήμα πολύ σημαντικό είναι οι στρατιωτικές μας σχολές. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διατηρήσουν και θα αυξήσουν την ισχύ τους υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να έχουν τους καλύτερους ως επαγγελματικά στελέχη.
Για να το έχουμε, όμως, αυτό, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση που τώρα βιώνουν οι στρατιωτικές μας σχολές.
Πολύ λιγότεροι, από όσους θα θέλαμε, επέλεξαν τη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τη Σχολή Ικάρων, στις προτιμήσεις τους για την ανώτατη εκπαίδευση.
Εάν αυτό συνεχισθεί και δεν αναστραφεί, ο ελληνισμός θα έχει πρόβλημα.
Εκπονήσαμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης, βελτιώνοντας και τις αποδοχές των σπουδαστών και την καριέρα τους, αλλά βελτιώνουμε και τις εγκαταστάσεις.
Προσέτρεξα, λοιπόν, ειδικά για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για βοήθεια στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος από το υστέρημα της Εκκλησίας της Κύπρου κατέθεσε άνω του ενός εκατομμυρίου για τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Όταν, λοιπόν, οι νέες ελληνικές φρεγάτες, η πρώτη, ο «Κίμων», αράξει στην Κύπρο τότε κι εσείς Μακαριώτατε θα αισθανθείτε υπερήφανος για το τι έκανε η Εκκλησία της Κύπρου».

Κοινοποίηση