Μας «ξυπνούν» παιδικές αναμνήσεις και η «γεύση» από μαμά και γιαγιά, είναι έντονη.
Ποιος δεν έχει λατρέψει τις αυγόφετες, που τις τρώγαμε με μεγάλη απόλαυση είτε σκέτες, είτε με ζάχαρη, είτε ακόμη- ακόμη όπως μας πρότεινε ο καλός φίλος και αναγνώστης Χρήστος Ράμος, με μουστάρδα και φέτα;
Είναι τόσο εύκολο να γίνουν και δεν χρειάζονται φρέσκο ψωμί.
Υλικά
3 αυγά
5-6 φέτες ψωμί
Μισό φλιτζανάκι γάλα
Λίγο αλάτι
Λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό.
Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα αυγά μας, και προσθέτουμε αλάτι και το γάλα και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε γρήγορα, όπως ακριβώς κάνουμε το αυγολέμονο.
Μόλις «κάψει» το λάδι, ρίχνουμε μία- μία τις φέτες του ψωμιού στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο τηγάνι.
Όταν πάρουν χρώμα, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μόλις πάρουν κι από εκεί χρώμα, τις βγάζουμε.