Ξεκινά αύριο η δίκη για το θάνατο του μαθητή στο δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

(Στιγμιότυπο στο 9ο Δ.Σ. Σερρών από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος)

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, ξεκινά αύριο η δίκη για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και που «στοίχισε» τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα ο μηχανικός – επικεφαλής του εργοταξίου, ο υπεύθυνος του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ο (τότε) διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο (τότε) διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κι ένας συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου 2022, όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο και μία πόρτα που εκτινάχθηκε τραυμάτισε θανάσιμα τον ανήλικο, τραυματίζοντας ακόμα δύο παιδιά.

Ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν σε διάλειμμα στην αυλή σχολείου, καθώς παρακολουθούσαν το ολοήμερο σχολείο.

Στο πλευρό των συναδέλφων του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αναφέρει ότι θα προχωρήσει αύριο το πρωί σε τρίωρη στάση εργασίας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη εκπαιδευτικών, καλώντας σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια, στις 8:30 το πρωί.
«Είναι χρέος όλων μας την Πέμπτη 6/2/25 να δώσουμε το παρόν στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών όπου τρεις συνάδελφοι μας παραπέμπονται για το τραγικό δυστύχημα στο 9ο ΔΣχ. Δεν είναι δυνατό οι εκπαιδευτικοί να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα μιας αλυσίδας ευθυνών που δεν συνάδουν με τις γνώσεις αλλά και τις αρμοδιότητές μας. Στηρίζουμε τους Συναδέλφους γιατί θα μπορούσε στη θέση του να είναι ο καθένας από εμάς» υπογραμμίζει σε ανάρτησή της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Ειρήνη Ζαπάρα.

Κοινοποίηση