
Ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Σερρών θα πραγματοποιήσει την αναπαράσταση του εθίμου «Ο Μπέης» από τον Βόρειο Έβρο στις 12:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών.
Στις 13:00 μ.μ. ο δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» διοργανώνουν την παρέλαση του Καρνάβαλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή καρναβαλικών ομάδων και καρναβαλιστών, συνοδεία της μπάντας.
Η μεταφορά του Καρνάβαλου, των αρμάτων, καθώς και η συγκέντρωση των καρναβαλιστών και καρναβαλικών ομάδων, θα γίνει στις 12:30 μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας.
Στις 15:00 μ.μ. στη διασταύρωση Π. Τσαλδάρη και Χατζηιακώβου, αυστηρά για ενήλικες θα προσφερθούν κρασί, τσίπουρο και ούζο, με το σχήμα Cantare να τραγουδά καντάδες και αποκριάτικα αστικά τραγούδια.
Στις 18:30 μ.μ. ο ίδιος χώρος θα «πλημμυρίσει» παραδοσιακές μελωδίες, από γκάιντες και νταούλια.
Στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών, θα αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο «Τζαμάλα». Θα παρουσιαστούν αποκριάτικα έθιμα της Ηπείρου από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ντόπιων Ορεινής και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βώλακα Δράμας με τους «Αράπηδες»
Στις 19:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση του Καρνάβαλου, συνοδεία των καρναβαλιστών, του κόσμου και μουσικής από γκάιντες και νταούλια. Η εκκίνηση θα γίνει από την οδό Π. Τσαλδάρη.
Η αποκριάτικη γιορτή στη πόλη των Σερρών κορυφώνεται στις 20:00 μ.μ. με το κάψιμο του καρνάβαλου, στο κεντρικό πάρκο της οδού Δορυλαίου (θερινό θεατράκι)
Η βραδιά θα συνεχιστεί στην οδό Χατζηιακώβου σε αποκριάτικους ρυθμούς.