Με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Κάτω Αμπέλα.
Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων με τους ιερέα πατέρα Παύλος και τους πιστούς να ψάλλουν το «Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ, Αιτούμενοι συγχώρεσιν των πταισμάτων ημών βουλήσει γαρ ηυδόκησας ανελθείν εν τω Σταυρώ ίνα ρύση ους έπλασες εκ της δουλείας του εχθρού όθεν ευχαρίστως βοώμεν χαράς επλήρωσας τα πάντα ο σωτήρ ημών ο παραγενόμενος εις το σώσαι τον κόσμον».
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας τιμάται η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων ύστερα από την μακρά περίοδο της Εικονομαχίας. Την Ά Κυριακή των νηστειών το 843 μ.Χ., η Αγία Θεοδώρα μαζί με τον γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις Άγιες Εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό.
Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίστηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.