Πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα τα ρεβίθια πριν τα μαγειρέψουμε;


Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια). Γίνονται, επίσης, θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ. Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.

Για το μαγείρεμα των οσπρίων υπάρχουν κάποια μικρά «μυστικά».

Σύμφωνα με το gastronomos.gr, οι σεφ συστήνουν να μην αλατίζουμε το νερό του μουλιάσματος, αν και κάποιες φορές, π.χ. στην αγιορείτικη μαγειρική, βάζουν λίγο αλάτι. Όσο για τη σόδα που πολλοί προσθέτουν, μαλακώνει μεν τα όσπρια πιο γρήγορα και τα κάνει πιο εύπεπτα, όμως οι σεφ δεν την προτιμούν, γιατί ξεβγάζεται δύσκολα και αφήνει μια δυσάρεστη επίγευστη.

Εμείς ακολουθούμε την εξής πρακτική για τα ρεβίθια. Τα μουλάζουμε αποβραδίς. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι για μισή ώρα περίπου και μετά τα πλένουμε πάρα πολύ καλά πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα και τα μαγειρέψουμε.

Κοινοποίηση