Την Κυριακή 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Κωπηλατοδρόμιο της λίμνης Πεθελινού αγώνες κωπηλασίας, «ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ».
Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού “ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ” με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Στους αγώνες συμμετείχαν 139 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, αρχάριοι και πρωταθλητές, ηλικίας 11 έως 51 ετών, καθώς και 27 συνοδοί από 14 Ομίλους της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος και έλαβαν μέρος σε 15 διαφορετικά αγωνίσματα υψηλού συναγωνισμού, αφού σε αρκετές κατηγορίες, η διαφορά μεταξύ 1ου και 4ου νικητή δεν ξεπερνούσε τα 2-3 δευτερόλεπτα.
Η διοργάνωση στηρίχθηκε από δεκάδες εθελοντές και μέλη του συλλόγου, των οποίων το ομαδικό πνεύμα και η άψογη συνεργασία υπήρξαν καταλυτικά για την άρτια διεξαγωγή της. Συνολικά 44 άτομα φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Νέου Σκοπού, καθώς και σε σπίτια αθλητών, αναδεικνύοντας τη ζεστή φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες θεατές, ανάμεσά τους πολλοί φίλοι του αθλητισμού και της κωπηλασίας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος Σερρών, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο πρώην Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Τον τίτλο του Πολυνίκη κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που συμμετείχε με 21 αθλητές, κατακτώντας 4 χρυσά, 2 ασημένια κι 1 χάλκινο μετάλλιο.
Ο Όμιλός και οικοδεσπότης της διοργάνωσης, συμμετείχε με 23 αθλητές και αθλήτριες, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις: 2 χρυσά, 6 ασημένια και 2 χάλκινα, αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της αποτελεσματικής δράσης τους.
Αναλυτικά οι διακρίσεις του Ομίλου μας:
Χρυσά μετάλλια
2x εφήβων: Μαλλιαρός Νίκος, Αλιατίδης Στράτος
4x κορασίδων αρχαρίων: Λιαλιάκα Αλεξάνδρα, Στρατοπούλου Αναστασία, Μπέλλιου Γεωργία, Κουμανόβαλη Χριστίνα
Ασημένια μετάλλια
1x junior αγοριών: Μπέκας Μανώλης
4x κορασίδων: Κεσκινίδου Ελένη, Κωστίδου Αναστασία, Τσιτσιμπίκου Ουρανία, Καζάκη Αρετή
1x παίδων: Αλιατίδης Στράτος
2x κορασίδων αρχαρίων: Κωστιάνη Ελένη, Τουλάκη Πασχαλιά
1x παίδων 12 ετών: Καρελάκης Δημήτρης
2x open mixed: Μαλλιαρός Νίκος, Τενεκετζή Μυρτώ
Χάλκινα μετάλλια
2x κορασίδων αρχαρίων: Μπόνα Νίκη, Κεχαγιά Άννα
2- νεανίδων: Κωστίδου Αναστασία, Τενεκετζή Μυρτώ
Επιπλέον συμμετοχές και θέσεις των αθλητών του συλλόγου:
1x παίδων: Κωστίδης Σωτήρης (16ος), Τζελέπης Βαγγέλης (17ος)
2x κορασίδων: Καζάκη Αρετή & Τσιτσιμπίκου Ουρανία (5ες), Φλώρου Δέσποινα & Κεσκινίδου Ελένη (10ες)
2- νεανίδων: Λιαλιάκα Ελένη & Μπέκα Βαΐα (4ες)
1x εφήβων: Στεργιανάς Βασίλης (9ος)
2x open mixed: Μπέκος Χρήστος (ΝΟΚ) & Τσιτσιμπίκου Ουρανία (6οι), Αλιατίδης Στράτος & Καζάκη Αρετή (7οι)
Σε ανακοίνωσή του, ο Ναυταθλητικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεθελινού “ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ” σημειώνει τα παρακάτω:
«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το συνδιοργανωτή Δήμο Εμμανουήλ Παππά που και με την υλικοτεχνική υποδομή του βοήθησε καθοριστικά στην προετοιμασία και στην τέλεση των αγώνων, τον Πρόεδρο του Ν. Σκοπού για τη διάθεση του ξενώνα και τη φιλοξενία των αθλητών, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τους διαιτητές που συνέβαλαν στην άρτια τέλεση των αγώνων, τις εθελόντριες του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Σερρών και την ιατρό των αγώνων για την υγειονομική
προστασία των συμμετεχόντων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία που παραβρέθηκε με επανδρωμένο όχημα, τους εθελοντές, τους χορηγούς για την ουσιαστική στήριξή τους καθώς και τα Μ.Μ.Ε. που πρόβαλαν το γεγονός.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους Ομίλους με τους αθλητές τις αθλήτριές και τους προπονητές τους, καθώς και το πλήθος των θεατών που παραβρέθηκαν και στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια ανάπτυξης της κωπηλασίας στο νομό Σερρών.
Η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και κοινό, επιβεβαιώνοντας ότι η κωπηλασία έχει ριζώσει για τα καλά στα Σέρρας και ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν ουσιαστικά τον αθλητισμό και τη συνεργασία μεταξύ συλλόγων και τοπικής κοινωνίας».