Διεθνής Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου: Ακύρωση παράστασης- Το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων


Η παράσταση «KLEIST Ή Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗ» του Michel Tournier που ήταν προγραμματισμένη να δοθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/05/2025 από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ακυρώνεται. Δυστυχώς, λόγοι που αφορούν την ομάδα και την οργανωτική διαδικασία, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίησή της.

Το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων και σεμιναρίων συνεχίζεται κανονικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/05/2025| ΩΡΑ: 18:00 – 20:00
ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΙΑΔΟΥ
Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Γρανάδας
«Ο ΠΙΚΑΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ»
ΣΚΗΝΗ «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ»
Η Βασιλική Κανελλιάδου είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής σχολής του Α.Π.Θ. και διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του πανεπιστημίου της Γρανάδας.
Διδάσκει την θεματική ενότητα "Πολιτισμός της Ισπανίας" στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

ΠΕΜΠΤΗ 22/05/2025 | ΩΡΑ: 21:00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»
«ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Διάρκεια : 100’
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Οι Θεσμοφοριάζουσες είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε το 411π.χ. πιθανά στα Μεγάλα Διονύσια και σατιρίζει τα έργα και το πρόσωπο του Ευριπίδη, εκμεταλλευόμενος την «αντιπάθεια» του αρχαίου τραγικού για τις γυναίκες.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Κοστούμια: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Χορογραφίες- κίνηση- Επιλογή μουσικής: Βίκυ Βασιλοπούλου
Αφίσα- επιμέλεια προγράμματος: Μαριάννα Μαρτάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Κουκοφίκη

ΠΕΜΠΤΗ 22/05/2025 | ΩΡΑ: 16:00 – 19:00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ
ΚΙΝΗΣΗ, ΛΟΓΟΣ, ΒΛΕΜΜΑ
Με τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΥΛΙΔΗ
Ηθοποιός – εμψυχωτής
ΣΚΗΝΗ «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ»
Ο Χαράλαμπος Παυλίδης, Ιδρυτικό μέλος του σχήματος «Ακροβάτες της Σιωπής» σπούδασε “Workshop Leader” στο «School of Dramatic Art» στο Λίβερπουλ.
Επίσης ολοκλήρωσε κύκλους σεμιναρίων ως Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Παντομίμα, Κατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας και Μαριονέτας, στο «Θέατρο των Αλλαγών» και στο θέατρο «Από Μηχανής».
Μαθητής των: Λάκη Καραλή, Κ. Αρβανιτάκη, Ασπασίας Κράλλη, Φρανσισκο Μπρίτο, Δημήτρη Καταλειφό κ.α.
Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά θέατρα όπως και με Δηπεθε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Έχει συμμετάσχει και διοργανώσει τοπικά και διεθνή φεστιβάλ τεχνών και έχει διατελέσει ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής, διοργανωτής καλλιτεχνικών εργαστηρίων, διευθυντής σκηνής και συντονιστής δραστηριοτήτων.
Ήταν Cultural Activities Leader στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα και συμμετείχε με την Ομάδα του Νίκου Τουλιάτου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγωνών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/05/2025 | ΩΡΑ : 21:00
PERFORMANCE ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΡΑΜΠΑ
Εικαστικός / Performer
«Absurd Laboratory /ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ»
Διάρκεια: 50΄
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ο εικαστικός και performer Θοδωρής Τράμπας παρουσιάζει τη νέα του performance art με
τίτλο «Εργαστήριο Παραλογισμού/ Absurd Laboratory», μια σωματική δράση που εξερευνά
τα όρια της λογικής, της εξουσίας και του κοινωνικού ρόλου του θεατή.
Το έργο λειτουργεί ως ένα πειραματικό εργαστήριο συλλογικής εμπειρίας, στο οποίο οι συμμετέχοντες δεν είναι απλοί θεατές, αλλά μέλη ενός μηχανισμού που ερευνά τις δομές της εξουσίας, της πληροφορίας και της κοινωνικής οργάνωσης.
Οι κανόνες αλλάζουν, τα δεδομένα αναδιαμορφώνονται και η ταυτότητα τίθεται υπό επαναδιαπραγμάτευση.
Ο θεατής καλείται να συμμετέχει ενεργά, ακολουθώντας εντολές και ενσωματώνοντας τη δική του παρουσία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της σκηνής.
Ο σύγχρονος άνθρωπος παρουσιάζεται ως υβρίδιο μιας μηχανικής και βιοπολιτικά ελεγχόμενης ύπαρξης, εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον κατασκευασμένης πληροφορίας και λογοκριμένης μνήμης. Σε τέσσερις φάσεις, ο performer αναμετριέται με τη μηχανική επανάληψη, την αναδόμηση της ιστορικής μνήμης, την αποδόμηση της βιολογικής του υπόστασης και την αναζήτηση μιας νέας συνθήκης εαυτού.

Η κοινωνία ως ένα διαρκές πείραμα
Σε έναν κόσμο όπου η πληροφορία κατασκευάζεται και αναπαράγεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το «Εργαστήριο Παραλογισμού» αναδεικνύει την έννοια της ψευδούς αλήθειας, της παραπληροφόρησης και της μαζικής χειραγώγησης. Το έργο εξερευνά το πώς η διαχείριση της μνήμης και η διαστρέβλωση των γεγονότων μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης.
Η performance αναδεικνύει τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου η ατομική βούληση έρχεται σε σύγκρουση με την ομαδοποίηση και τη συμμόρφωση. Το κοινό καλείται να αναρωτηθεί: σε ποιο βαθμό ελέγχουμε τη δική μας αυτοδιάθεση;

Κοινοποίηση