Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εργασιών για τη διενέργεια μετρήσεων οδοστρωμάτων στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης για τη «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και των Τριών Καθέτων Οδικών Αξόνων αυτού» στην περιοχή από Χ.Θ. 33,000 έως Χ.Θ. 95,500, εξαιρουμένου του Α/Κ Ριζιανών επί του αυτοκινητοδρόμου Α25 Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνα, αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών.

Αποσκοπώντας στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, αποφασίσθηκαν τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 1

α. Κατά την εκτέλεση των εργασιών του θέματος, σύμφωνα και με την εγκεκριμένη μελέτη, να εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή από Χ.Θ. 33,000 έως Χ.Θ. 95,500, εξαιρουμένου του Α/Κ Ριζιανών επί του αυτοκινητοδρόμου Α25 Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνα και στα δυο ρεύματα πορείας:
ΦΑΣΗ Α
Κατά το χρονικό διάστημα από 10-10-2025 έως 13-10-2025 θα πραγματοποιείται διαδοχικός αποκλεισμός, αρχικά της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), και στη συνέχεια της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
ΦΑΣΗ Β
Κατά το χρονικό διάστημα από 29-10-2025 έως 03-11-2025 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της Λ.Ε.Α., σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
β. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με την εγκεκριμένη σήμανση, η οποία θα τοποθετηθεί στο ελεύθερο τμήμα του οδοστρώματος παράπλευρα της ζώνης εκτέλεσης των εργασιών.
γ. Οι εργασίες θα εκτελούνται αποκλειστικά κατά την διάρκεια της ημέρας.
δ. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων εν γένει τις εργασίες:
(1) Να τοποθετείται κάθε φορά πριν την έναρξη των εργασιών η απαραίτητη και προβλεπόμενη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» του Ν. 5209/2025 «Κ.Ο.Κ. και άλλες διατάξεις» και της υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613/2011(Φ.Ε.Κ. 905 β ́/2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, ιδιαίτερα στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών και εκτροπής της κυκλοφορίας.
(2) Μετά το πέρας των εργασιών έκαστης ημέρας να απομακρύνεται η εργοταξιακή σήμανση – πληροφοριακές πινακίδες και η οδός να αποδίδεται πλήρης στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες.
(3) Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων στις παρόδιες ιδιοκτησίες – επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των εργασιών.
(4) Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι δυνατή η προσέγγιση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης στις παρόδιες ιδιοκτησίες – επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των εργασιών.
(5) Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων ΚΤΕΛ, ΠΡΙΝ την έναρξη των εργασιών.

ΑΡΘΡΟ 2

– Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι εργασίες δύνανται να διακόπτονται κατ’ εντολή του Αξιωματικού Επόπτη ή του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
– Σε περίπτωση απομάκρυνσης της εργοταξιακής σήμανσης, με μέριμνα και ευθύνη του αναδόχου η οδός να αποδίδεται στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κοινοποίηση