«Βγήκαν» 3 άδειες κατεδάφισης κτισμάτων για το κεντρικό πάρκο Σερρών (Βίντεο)


Τρεις άδειες κατεδάφισης κτισμάτων για το κεντρικό πάρκο των Σερρών έχουν εκδοθεί, όπως ανέφερε στο Infonews24 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Σερρών Παύλος Πουλιάκας.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλιάκα, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες με το ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να απομακρυνθούν τα καλώδια και μόλις ολοκληρωθούν, ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατεδάφιση και με τον τρόπο αυτό ελευθερώνεται ένα σημαντικό μέρος του πάρκου.

«Περιμένουμε από το Πράσινο Ταμείο κάποιες χρηματοδοτήσεις για να δοθούν οι αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες και να μπορέσουμε να πάρουμε κι εκείνα τα μέρη που βρίσκονται κυρίως κοντά στη Ραιδεστού» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, με τον ίδιο να προσθέτει πως σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ο Δήμος προχωρά στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την αρχιτεκτονική μελέτη, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, οι οποίοι διαγωνισμοί είναι δύσκολοι και ειδικοί και διαρκούν χρόνια.

«Ταυτόχρονα με τη μια διαδικασία θα πρέπει να ‘τρέξει’ και η επόμενη για να έχουμε μια συνολική πρόταση πιστεύω προς το τέλος της θητείας μας να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, να αναζητήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του κεντρικού πάρκου» υπογράμμισε- τέλος- ο κ. Πουλιάκας.

Κοινοποίηση