Έντονη είναι η πίεση που ασκείται προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι, γεγονός που προκαλεί έντονη κούραση και εκνευρισμό στις τάξεις των εφοριακών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών νομού Σερρών Γιώργο Ναυροζίδη, η πίεση που ασκείται από τη διοίκηση είναι τόσο έντονη, με τους υπαλλήλους να αναγκάζονται να εργάζονται πάρα πολλές ώρες υπερωρίες, ακόμη και Σαββατοκύριακα αυτή την περίοδο των εορτών, για να επιτευχθούν στόχοι ανέφικτοι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι συνθήκες εργασίας μας είναι δύσκολες. Πασχίζουμε να πείσουμε τη διοίκηση να βρούμε άλλους τρόπους, ώστε και να επικρατήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αλλά και να επιτευχθούν οι στόχοι,» επεσήμανε ο κ. Ναυροζίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως σε πανελλαδικό επίπεδο οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Και ενώ στο νομό Σερρών υπάρχει προσωπικό, παράλληλα όμως υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα. Αυτή του τελωνείου του Προμαχώνα. «Εμείς έχουμε ένα επιπλέον έργο που δεν το έχουν αλλού. Πηγαίνουμε στο τελωνείο και εκτελούμε υπηρεσίες στα σύνορα. Αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους. Όσο καλή θέληση και να υπάρχει, σίγουρα επηρεάζει την απόδοση των υπαλλήλων,» τόνισε ο κ. Ναυροζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εφοριακοί, κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων στις επιχειρήσεις: «Υπάρχει μια δύσκολη αντιμετώπιση και κατά περιπτώσεις σημειώθηκαν και κρούσματα βιαιοπραγίας. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα θεσπίστηκε ένα νέο καθεστώς που προστατεύει τους υπαλλήλους, αλλά πρέπει να γίνει και συνείδηση στον κόσμο που μας βλέπει στις επιχειρήσεις του ότι εμείς προσπαθούμε να συνετίσουμε τους φορολογουμένους, γιατί αυτό είναι και καλό προς την κοινωνία. Πρέπει να αποκτηθεί φορολογική συνείδηση από όλους για να λειτουργήσει το σύστημα. Σίγουρα είμαστε εκτεθειμένοι, διότι προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που την έχουν ψηφίσει άλλοι και ο κόσμος βλέπει στα δικά μας πρόσωπα το κράτος και γινόμαστε μισητοί».
Όταν απαιτείται, οι έλεγχοι γίνονται με τη συνδρομή της αστυνομίας και σύμφωνα με τον κ. Ναυροζίδη, η στάση των επιχειρηματιών αλλάζει άρδην μπροστά στη… θέα των αστυνομικών οργάνων.