Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος: Να γίνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία

“Να γίνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία” είπε σήμερα με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την εγκύκλιο που συνέταξαν οι τρεις Ιεράρχες των Σερρών για τη Μακεδονία.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος στο σημείωμα τους τονίζουν ότι ναι μεν τείνουν χείρα φιλίας προς τον λαό των Σκοπίων, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα απεμπολήσουν το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία «για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων, που μεσοπρόθεσμα θα αποσταθεροποιήσουν την ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων» ενώ απευθύνουν και κάλεσμα στους πολίτες των Σερρών να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα.

“Δε μπορώ να δεχθώ ότι στην πατρίδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία που είναι το λίκνο της οι Σκοπιανοί θα μας βάλουν τα γυαλιά εκείνοι έκαναν δημοψήφισμα εμείς γιατί όχι;” Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και το δημοψήφισμα είναι ένα εργαλείο της Δημοκρατίας μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η θέληση του ελληνικού λαού καθαρά και άμεσα. Νομίζω λοιπόν αυτός πλέον είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ακουστεί η φωνή του Λαού. Χωρίς ακρότητες, να μείνουν μακρυά τα συμφέροντα, τα όποια συμφέροντα πιθανόν να υπάρχουν και να αφήσουν να εκδηλωθεί και να φανεί το πατριωτικό, αγνό και καθαρό αίσθημα του Λαού”  ανέφερε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Κοινοποίηση