Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας
«Φωτιά» έχουν πάρει οι φούρνοι και στα αρτοποιεία των Σερρών, καθώς το πασχαλινό τσουρέκι έχει φυσικά την… τιμητική του.
Όπως δήλωσε ο Σερραίος αρτοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος στο Infonews24, η κίνηση ξεκίνησε από χθες πιο εντατικά και θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο.
Φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, η τιμή του είναι ανεβασμένη, λόγω των αυξήσεων στα άλευρα, στο ρεύμα και στα μπαχαρικά.
Πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 8 με 10 ευρώ, ενώ φέτος κυμαίνεται από 9 έως 12 ευρώ.
«Όσο μπορούσαμε κρατήσαμε χαμηλά την τιμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
Οι καταναλωτές έχουν πλέον μία μεγάλη ποικιλία για να επιλέξουν. Υπάρχει το απλό τσουρέκι, υπάρχει τσουρέκι με επικάλυψη, αλλά και με κάστανο, με τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο να τονίζει: «πολλοί συνάδελφοι έχουν εξελιχθεί και βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει».
Η μαζική κατανάλωση γίνεται Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, με τον κ. Παπαδόπουλο να υπογραμμίζει πως είναι ικανοποιητική η κίνηση μέχρι στιγμής.