
«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης πως «αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε. Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».
Μάλιστα, ακόμη και η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη.
Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Σερρών Διαμάντω Φραγγεδάκη ανέφερε τα εξής:
«Πίκρα, οργή και αγανάκτηση μας γεμίζει το μεσαιωνικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Δωδώνης, με αφορμή τους βιασμούς και τις αμβλώσεις.
Σε μια ακραία σεξιστική και σκοταδιστική τοποθέτηση ισχυρίστηκε ότι «αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει”.
Σε μια εποχή, που το γυναικείο κίνημα με αγώνες πασχίζει να πείσει τα θύματα βιασμών να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν το έγκλημα αυτό, ώστε να μπορέσουν στο εξής να ζουν μακριά από τα τραύματα και τις ενοχές, έρχεται ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας να κάνει δηλώσεις που ενοχοποιούν τη γυναίκα – θύμα βιασμού, και κατ’ επέκταση απαλλάσσει τον θύτη από την ενοχή του εγκλήματος αυτού!! Θλίψη και οργή για την άφεση αμαρτιών απέναντι στο έγκλημα!
Είναι η ώρα να αντιληφθεί πλέον -και- η Εκκλησία ότι ο ρόλος της πρέπει να είναι αγάπης και ευθύνης .Και ότι λόγος σαν αυτόν του Μητροπολίτη, ένας λόγος διχαστικός που τραυματίζει, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτός σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Να πάρουν πλέον θέση η Ιερά Σύνοδος η υπουργός Παιδείας και τα κόμματα».























