Μ. Τζελέπης: «Να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί που έμειναν απλήρωτοι»


Ευθεία επίθεση εναντίον τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του ΕΛΓΑ, εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης.

Ο κ. Τζελέπης ζητά να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί που έμειναν απλήρωτοι από τις προκαταβολές έναντι ζημιών από τη θεομηνία του Ιουνίου, ενώ προσθέτει πως πολλοί αγρότες δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ή είδαν στους λογαριασμούς τους, ποσά πολύ μικρότερα των αναμενομένων, από λάθη και αστοχίες των υπηρεσιών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Τζελέπη έχει ως εξής:
«Δυστυχώς παρά τις διθυραμβικές εξαγγελίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για προκαταβολή έναντι ζημιών από την θεομηνία του Ιουνίου, εμπαιγμός και πάλι!!
Πολλοί αγρότες δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ή είδαν στους λογαριασμούς τους, ποσά πολύ μικρότερα των αναμενομένων, από λάθη και αστοχίες των υπηρεσιών.
Η ευθύνη για το αλαλούμ επιμερίζεται ακέραια στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ.
Σε μία περίοδο, που το κόστος παραγωγής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι αγρότες βρίσκονται ενόψει της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οφείλει το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ να πληρώσουν άμεσα όλους τους παραγωγούς που έμειναν απλήρωτοι.
Επίσης να θυμίσω ….
1. Οι υποσχέσεις στους παραγωγούς, από τον Υφ. Φυσικών Καταστροφών κ. Τριαντόπουλο , για κάλυψη μέρους της ζημιάς από το Ταμείο Κοινωνικής Αρωγής , πού βρίσκονται;
2. Για τα αμπέλια του Νομού Σερρών, που επλήγησαν από την θεομηνία , θα γίνει χρήση του προγράμματος de minimis όπως έγινε και στους όμορους Νομούς;».

Κοινοποίηση