Τα μυστικά του καλού χαρταετού (ΒΙΝΤΕΟ)

Την… τιμητική του έχει αυτές τις ημέρες ο χαρταετός, ένα έθιμο που διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους, ενώ η καθαρά Δευτέρα, είναι ίσως η μόνη μέρα για την οποία… παρακαλάμε να φυσάει αέρας.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δαμιανίδης, στη Σαββατιάτικη εκπομπή του στον Focus fm, φιλοξένησε τηλεφωνικά τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νίκο Καρανικόλα, για να μοιραστεί τις γνώσεις του και να δώσει πολύτιμες συμβουλές, σε όσους θέλουν να φτιάξουν το δικό τους χαρταετό.

Η βιοτεχνία κατασκευής παραδοσιακών χαρταετών που διατηρεί ο κ. Νίκος Καρανικόλας στη Θεσσαλονίκη, είναι επιχείρηση δεύτερης γενιάς και μετράει 35 και πλέον χρόνια «ζωής», οπότε δεν υπάρχει πιο ειδικός για να μιλήσει για το θέμα.

Ο κ. Καρανικόλας μίλησε στο Γιώργο Δαμιανίδη, αναφέροντας μερικά από τα μυστικά του καλού χαρταετού. Σύμφωνα με το Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, τα ζύγια, που ομολογουμένως παιδεύουν τους περισσότερους, αλλά και η σωστή επιλογή της τοποθεσίας όπου θα πετάξουν το χαρταετό, είναι από τα βασικότερα στοιχεία. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως πλέον τα καλάμια, για το στήσιμο του σκελετού, είναι ξεπερασμένα και πως πλέον χρησιμοποιούνται ξύλα από μία ειδική ποικιλία λεύκας.

Κοινοποίηση