Παρουσία δημοτών, οικογενειών, συγγενών και φίλων, ορκίσθηκαν σήμερα το απόγευμα ο νέος Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Μητρόπολη θα είναι στο πλευρό του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε- όπως είπε- «αυτόν τον λαό να τον διακονίσουμε και να τον υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο». Μάλιστα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να μην ζητάμε μόνο πρωτοκαθεδρίες, αλλά να είμαστε διάκονοι και υπηρέτες των ανθρώπων στις ανάγκες τους».
Από την πλευρά του, ο νέος Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης τόνισε με ικανοποίηση τη συμμετοχή και εκλογή νέων ανθρώπων, μίλησε για το μέλλον και το όραμά του, επισημαίνοντας πως ο δήμος θα πρέπει να κάνει το αναπτυξιακό άλμα χρησιμοποιώντας το γεωθερμικό πεδίο.
Ο κ. Κοτσακιαχίδης ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στην παράταξη και για τη στήριξη και την αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλλε.
«Υποχρέωση και δέσμευσή μας να τηρήσουμε τον όρκο που δώσαμε. Θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών» υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος Ηράκλειας.
Το νέο δημοτικό «σχήμα»
Ο νέος Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ανακοίνωσε και τους Αντιδημάρχους, αλλά και τους προτεινόμενους Προέδρους.
Συγκεκριμένα:
• Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Θα προταθεί η κ. Ζωή Μαρίγκου
• Αντιδήμαρχοι
Δήμος Κοσμίδης
Ιερουσαλήμ Πατούσης
Αναστάσιος Νεόλιατζης
Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου
Γιάννης Αβραμίδης
Σωτήρης Βατμανίδης
Χρήστος Μπαλάσκας
Νατάσα Χαλκίδου
• Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηράκλειας (ΔΕΥΑΗ): καλά Για τη θέση του Προέδρου θα προταθεί ο κ. Μαλαματής Μπουντράκης και για τη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Στέλιος Δροσάκης.