«Συναγερμός» στο Δήμο Βισαλτίας: Νόμιζαν ότι υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός στο συρτάρι, αλλά τελικά ήταν δεσμίδες 20ευρα


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συναγερμός σήμανε σήμερα στη Νιγρίτα και πιο συγκεκριμένα στο δημαρχιακό μέγαρο Βισαλτίας. Κατά τη διάρκεια μετακόμισης στο γραφείο της γραμματέως της δημάρχου εντοπίστηκε ένας φάκελος, ο οποίος μέσα είχε έναν μηχανισμό και βλέποντάς τον, αρχικά υπέθεσαν πως ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Αμέσως κλήθηκαν η αστυνομία και η σήμανση και ξεκίνησαν έρευνες.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ήταν δύο δεσμίδες με 20ευρα και πάνω υπήρχε ένας μηχανισμός, αυτός ο οποίος σε περίπτωση κλοπής χρωματίζει τα χαρτονομίσματα.

Το ερώτημα είναι πως βρέθηκαν αυτά στο εν λόγω γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έκλεισε η Εθνικής Τράπεζα, η Διοίκηση είχε ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου για μετακόμιση των γραφείων, κάποια ντουλάπια δεν ήταν απαραίτητα και τα πήρε ο Δήμος.
Μέσα στο ντουλάπι, υπήρχαν τα χαρτονομίσματα και ο παραπάνω μηχανισμός, μέσα στον φάκελο.

Να σημειωθεί ότι τα χαρτονομίσματα ήταν κατεστραμμένα, καθώς όταν είχαν διαρρήξει το ΑΤΜ, είχε ενεργοποιηθεί ο εν λόγω μηχανισμός, έκοψε και χρωμάτισε τα χαρτονομίσματα.

Κοινοποίηση