Πρόσκαιρη επιδείνωση καιρού από σήμερα το απόγευμα- Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-03-24) έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται:
Τη Δευτέρα (04-03-24)
α. Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική και από τη νύχτα και στην ανατολική Μακεδονία.
Την Τρίτη (05-03-2024)
α. Μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία.
β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κοινοποίηση