
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο (20:00), στο Καλόκαστρο του Δήμου Ηράκλειας. Οι πύρινες γλώσσες είναι λίγο έξω από το χωριό με τους κατοίκους να ανησυχούν για την εξέλιξη της κατάστασης.
Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρεί ένα όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νιγρίτας με τρείς πυροσβέστες, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται κι άλλες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
«Η φωτιά ξέσπασε πριν από ένα μισάωρο. Είδαμε καπνούς έξω από το χωριό και ειδοποιήσαμε αμέσως την πυροσβεστική» αναφέρει μιλώντας, στο Infonews24, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλοκάστρου, Θωμάς Δουλγέρης, και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή, (20:24) βλέπω τη φωτιά να δυναμώνει. Ανησυχούμε για το χωριό γιατί η απόσταση είναι περίπου 200 μέτρα. Οι πυροσβέστες είναι εδώ και προχωρούν στην κατάσβεση της φωτιάς. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει η φωτιά».























