
Την Φλόγα της Αγάπης υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στο προαύλιο του Διοικητηρίου των Σερρών, στο πλαίσιο της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Για 22η συνεχή χρονιά η λαμπαδηδρομία διοργανώθηκε στην πόλη των Σερρών, από τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Την φλόγα μετέφεραν σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης άναψε συμβολικά τον βωμό που στήθηκε μπροστά στο Διοικητήριο μαζί με την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών κα. Κατερίνα Τζιούρα, ενώ συνεχάρη τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, καθώς και τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, που διοργανώνουν από κοινού την λαμπαδηδρομία στις Σέρρες, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την πολύτιμη προσφορά τους.
Η φλόγα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης «φώτισε» το Δήμο Σερρών

Τη Φλόγα της Αγάπης υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα στο Δημαρχείο στο πλαίσιο της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.
Η κ. Μητλιάγκα παρέλαβε τη Αιμοδοτική φλόγα από λαμπαδηδρόμους-σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ. Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και στη συνέχεια άναψε τον βωμό στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου.
Η Λαμπαδηδρομία διοργανώθηκε στην πόλη των Σερρών από τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η Τερπνή», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών.
«Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται για 22η χρονιά την «Φλόγα της Αγάπης». Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και σε όλους όσοι συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία. Η φλόγα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης «φώτισε» το Δήμο Σερρών. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των Σερραίων στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς, αλτρουισμού, προσφορά ζωής και πράξη αλληλεγγύης. Αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο μας, για να δώσουμε αίμα στον συνάνθρωπό μας του χαρίζουμε ζωή», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.
Παρόντες στη αφή της «Φλόγας της Αγάπης» ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πρόληψης Νάσος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης Νίκος Φρυδάς, η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Οικονομικής Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Πόρων Μάγδα Μπάρμπα.























