Το «Γράμμα στην Βασίλισσα» είναι ένα ακόμη παραμύθι της Ελένης Σίμπα.
Αναμφισβήτητα, η όμορφή μας αυτή ιστορία, μας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές του παρελθόντος. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να παραδεχτεί ότι συνδυάζει μαζί παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Εδώ πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι δώδεκα ετών, η Ελένη, που τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας.
Η κατάσταση που βιώνουν όλα τα μέλη της οικογένειας αυτής τείνει να γίνει δραματική, όταν ο πατέρας, ο οποίος εργάζονταν σε δύο εργοδότες, αρρωσταίνει βαριά και πέφτει στο κρεβάτι.
Τότε είναι, που η Ελένη αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αφού ήδη η μητέρα της αρχίζει να εργάζεται έξω από το σπίτι. Έτσι, η μικρή αναγκάζεται να γίνει το αυτί και το μάτι της μητέρας της όσο αυτή λείπει.
Σκέφτεται να δράσει, γράφοντας γράμμα στην Βασίλισσα, η οποία είναι γνωστή για την φιλεσπλαχνία της και την αγάπη της προς τα παιδιά. Παίρνει μια λευκή κόλλα χαρτί και συλλογίζεται να χρησιμοποιήσει τις φράσεις που πρέπει προκειμένου να συγκινήσει την Βασίλισσα.
Μάλιστα, πιστεύει ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό, αν η ίδια παρέδιδε το γραμμα ιδιοχείρως κι αυτοπροσώπως.
Η μέρα που θα έκανε την επίσκεψή της στο παλάτι είχε έρθει και χτένισε τις μπούκλες της, αφού φόρεσε το κάτασπρο φόρεμά της αλλά σε αντίθεση και τα φθαρμένα της παπούτσια.
Η Βασίλισσα καθόταν ήδη στον θρόνο, της γεμάτη περιέργεια και αγωνία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που της ζητούσε ακρόαση ένα κορίτσι. Ο θαλαμηπόλος της, ανήγγειλε την Ελένη κι αφού εκείνη έκανε στην Βασίλισσα μια βαθιά υπόκλιση, της παρέδωσε ευγενικά το γράμμα.
Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, ότι ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε πλούσιους και φτωχούς, είναι εκείνος που ανοιγοκλείνει την ψαλίδα της κοινωνικής τους στάθμης.
Το παραμύθι αυτό διατίθεται σε FB/Google μόνο σε ηλ. μορφή ΔΩΡΕΑΝ (Κατοχυρωμένο). Μπορείτε να το εκτυπώνετε και να το διαβάζετε. Καλή σας ανάγνωση.