Το κιουνεφέ είναι παραδοσιακό αράβικο επιδόρπιο, που φτιάχνεται με λεπτή ζύμη που μοιάζει με ζυμαρικό ή αλλιώς με ζύμη λεπτού σιμιγδαλιού, εμποτισμένη σε γλυκό σιρόπι ζάχαρης και συνήθως με στρώσεις τυριού ή με άλλα συστατικά, όπως πηχτή κρέμα ή ξηρούς καρπούς, ανάλογα με την περιοχή. Είναι δημοφιλές στον αραβικό κόσμο, συγκεκριμένα στον Λεβάντε και στην Αίγυπτο[2] και ιδιαίτερα στη Παλαιστίνη. Επιπλέον, υπάρχουν παραλλαγές του γλυκού στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, καθώς και στον Καύκασο.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα ζεστό κιουνεφέ με λαχταριστό, λιωμένο τυρί… τότε χάνεις μια από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες!
Τραγανό, σιροπιασμένο και γεμάτο άρωμα Ανατολής – κάθε μπουκιά και χαμόγελο!
Σαν να ταξιδεύεις…γιατί είναι σερβιρισμένο σε φόντο που θυμίζει μαγευτική απόδραση. Δες το, νιώσε το, απόλαυσέ το!
Δείτε την παραδοσιακή συνταγή από το Homemade
300 γραμμάρια κανταΐφι
250 γραμμάρια λιωμένο ζωικό βούτυρο
260 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
250 γραμμάρια νερό βρύσης
320 γραμμάρια ζάχαρη φλούδα από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες
1 κ.σ. φυσικό χυμό λεμονιού
10 γραμμάρια χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)