Ξεκίνησε η συγκομιδή του χαμομηλίου, με τη διαδικασία να παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες.
Οι κάμποι και οι λόφοι έχουν γεμίσει με το χαρακτηριστικό άρωμα του χαμομηλιού.
Λευκά και κίτρινα ανθάκια απλώνονται, ανάμεσα στα χόρτα, προσκαλώντας τους κατοίκους των χωριών να συμμετάσχουν στο μάζεμα του χαμομηλιού.
Το άνθος του συλλέγεται με το χέρι, όταν είναι πλήρως ανοιχτό και φρέσκο. Στη συνέχεια, απλώνεται στη σκιά για φυσική αποξήρανση.
Μολις γίνει η αποξήρανση, τα άνθη αποθηκεύονται σε βάζα ή πάνινες σακούλες, προκειμένου να καταναλωθεί ως τσάι το χειμώνα.