Έκλεψαν καλώδια και παραλίγο να πλημμυρίσει η περιοχή της Κερκίνης – Παραδειγματικές ποινές σε 5

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε το Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πέντε συγγενείς, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, που έκλεψαν καλώδια παροχής ρεύματος από αντλιοστάσιο, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν αγροκτήματα και οικισμός, στο νομό Σερρών.

Δύο από τους καταδικασθέντες, δύο άνδρες ηλικίας 46 και 20 χρόνων, οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ τρεις γυναίκες, ηλικίας 23 και 22 χρόνων, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον περασμένο Οκτώβριο, οι παραπάνω πέντε εισήλθαν σε αντλιοστάσιο της Κερκίνης και κατάφεραν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση για να αφαιρέσουν καλώδια που περιείχαν χαλκό. Κατά συνέπεια, το αντλιοστάσιο τέθηκε εκτός λειτουργείας. Χάρη στην άμεση επέμβαση των αρμόδιων συνεργείων αποφεύχθηκε ο κίνδυνος πλημμύρας στα αγροκτήματα και στον οικισμό της περιοχής.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όταν επιχείρησαν να αφαιρέσουν κι άλλα καλώδια από το ίδιο αντλιοστάσιο. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και μία 17χρονη η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Πηγή: grtimes.gr
Κοινοποίηση