Κουρά μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και μεγαλοπρέπειας, η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου δέχθηκε στους κόλπους της άλλο ένα μέλος, ως μοναχό σήμερα και αύριο ως διάκονο, με τη χειροτονία του στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης.

Πρόκειται για τον ευλαβέστατο και αγαπητό σε όλους Γεώργιο Χίτζιο, ο οποίος από μικρό παιδί, ψάλλει στην ενορία του στο χωριό της Αμμουδιάς.

Διακρίνεται για το τάλαντο της καλλιφωνίας, αλλά κυρίως για την σεμνότητα, την ευλάβεια και το ήθος του.

Είναι 25 ετών και από πολύ νέος επιθυμούσε την Ιερωσύνη, γεγονός που τον βοήθησε σ’ αυτό, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο εφημέριος του Ναού π. Χρήστος Πάγκαλος, οι γονείς του Χρυσοβαλάντης και Ελένη και οι παππούδες του.

Το πλέον συγκινητικό, ήταν το γεγονός της συμμετοχής πέραν των 1000 χριστιανών από όλη την περιοχή, που υπερπλήρωσαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος είναι ευμεγέθης καθώς και τον αύλειο χώρο, για να συμμετάσχουν στα τελούμενα.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την Παράκληση που ετέλεσε στην γειτονική μικρή ενορία του Ψωμοτοπίου, προσήλθε και συγχοροστάτησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Νικόδημο, καταγόμενο από το Σιδηρόκαστρο και χειροτονία εις πρεσβύτερον του Σεβασμιωτάτου Σιδηροκάστρου, τόσο στην Παράκληση όσο και στην κουρά, την οποίαν ετέλεσαν μαζί.

Έψαλλαν με όρεξη και παλμό πάνω από 12 Ιεροψάλτες, όλοι κάτω των 25 ετών, τόσο την Παράκληση όσο και την μοναχική ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος, προσφώνησε τον νεοκαρέντα, τον νουθέτησε εις τα περί του μοναχισμού καθήκοντα και ευχαρίστησε και επαίνεσε τους γονείς του και τον εφημέριο του Ναού, καθώς και όλους όσοι προσήλθαν, για την ευλάβειά τους, την στήριξή τους και την αγάπη τους στον Ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, με τη συμβουλή ποτέ κανείς να μη διαψεύση κανένα.

Ο Σεβασμιώτατος Σιδηροκάστρου, με έμφαση τόνισε το γεγονός ότι πρώτη φορά σε ακολουθία μοναχού, συμμετείχαν τόσοι πολλοί.

Αύριο πρωί, θα γίνει η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Γεωργίου, ο οποίος θα λάβει κατά την παράδοση της Εκκλησίας νέο όνομα.

Πηγή: Romfea.gr

Κοινοποίηση