Τέλος Νοεμβρίου οι αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες ;-«Έχουμε μόνο υποσχέσεις για τις πληρωμές» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου (Βίντεο)

Ρεπορτάζ Δημήτρης Κώττας-Infonews24

Με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών απ’ όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η Γενική Συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης που υπήρχαν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ συζητήθηκαν και τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Επίσης, οι Σερραίοι αγρότες συζήτησαν και τις επόμενες κινήσεις του κλάδου του, με φόντο τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τις μειώσεις των ενισχύσεων.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος του μήνα θα συγκληθεί και πάλι η Γενική Συνέλευση των Σερραίων αγροτών, όπου θα αποφασιστεί ο χρόνος και ο τόπος των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος, τόνισε ότι είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξουν κινητοποιήσεις στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς οι αγρότες βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής χωρίς απτά αποτελέσματα.

«Έχουμε υποσχέσεις για το Μέτρο 23, το οποίο, όπως ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα είναι μειωμένο κατά 10% και ότι θα πληρωθούμε μέχρι τέλος του μήνα. Επίσης, έχουμε υποσχέσεις για τη βασική ενίσχυση, πάλι μέχρι το τέλος του μήνα. Όμως, μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Παναγής, ανέφερε ότι από πλευράς των αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συνάντηση με τον Υπουργό, ζητήθηκε μεταξύ άλλων και η ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου, η οποία θα πρέπει να επιδοτείται, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική στήριξη στους κτηνοτρόφους της χώρας που «χτυπήθηκαν» από την ευλογιά.

Κοινοποίηση