Ήταν Αύγουστος του 2014 όταν όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στην Αμφίπολη. Τότε τον πρώτο λόγο είχε η αρχαιολόγος και ανασκαφέας του Τύμβου Καστά και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη. Όλοι “κρεμόμασταν” από τα χείλη της μιας και είχε ανακαλύψει μαζί με τους συνεργάτες της την είσοδο του Τύμβου Καστά και αμέσως μετά τα όσα βρέθηκαν και παρουσιάστηκαν εντός του μακεδονικού μνημείου. Η κυρία Περιστέρη με την ανασκαφή της είχε κάνει την Ελλάδα και όλον τον κόσμο να μιλούν για την Αμφίπολη Σερρών. Σήμερα αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και συγκεκριμένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού καθώς αποδέχθηκε την πρόταση που της είχε κάνει ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για την Κεντρική Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο των Σερρών ανήμερα της γιορτής της γυναίκας ο κος Τζιτζικώστας είχε αναφέρει για την Κατερίνα Περιστέρη: “Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα, με γνώση και πείσμα , η οποία θα είναι χρήσιμη τόσο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και στην ΠΕ Σερρών” . Εμείς ως Infonews24.gr είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την κα Περιστέρη λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη.
ΕΡ: Κυρία Περιστέρη! Την ημέρα της γυναίκας σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε από τον Απόστολο Τζιτζικώστας πως θα είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη”. Δυσκολευτήκατε να απαντήστε θετικά στην πρόταση του Περιφερειάρχη και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Κ.Π.: “Κύριε Κώττα η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα αρκετά γιατί δεν έχω ξανά κατέβει στην πολιτική. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά έπειτα από την επιμονή του κου Τζιτζικώστα για να είμαι μαζί του και να αγωνιστούμε για τον Τύμβο Καστά γι’ αυτό το λόγο αποδέχθηκαν την πρόταση. Στόχος μου είναι ο Τύμβος Καστά να γίνει επισκέψιμος”
ΕΡ: Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέτε ότι το παγκόσμιας εμβέλειας μακεδονικό μνημείο πρέπει να γίνει επισκέψιμο. Είναι το όραμά σας έτσι δεν είναι;
Κ.Π.: Ναι κύριε Κώττα είναι το όραμά μου! Μέσα από περιφέρεια με την με τη βοήθεια και τη σύμπραξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων το ΕΣΠΑ θέλουμε να κάνουμε το μνημείο να γίνει επισκέψιμο για τους Σερραίους και για όλους τους Έλληνες αφού πρώτα συντηρηθεί, στερεωθεί, αναστηλωθεί. Μ αυτόν τον τρόπο θα προβληθεί όλη η περιοχή όχι μόνο στην περιοχή της Αμφίπολης αλλά και η Μακεδονία και ολόκληρη η Ελλάδα με απώτερο στόχο την τουριστική οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής”
ΕΡ: Πρόσφατα επισκεφθήκατε το μνημείο μαζί με τον Επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” Απόστολο Τζιτζικώστα για να παρακολουθήστε τις εργασίες που πραγματοποιούνται. Πως νιώσατε;
Κ.Π.: “Ως ανασκαφέας πραγματικά συγκινήθηκα από την πρόσφατη επίσκεψη στον Τύμβο Καστά. Υπάρχει σχετική φθορά στο μνημείο και μου διαβεβαίωσαν ότι μετά τις εργασίες συντήρησης και στερέωσης του μνημείου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ θα έχουμε στην αρχική του μορφή. Βέβαια τα τέσσερα χρόνια που το μνημείο έμεινε αβοήθητο φαίνονται”