Σιντική: Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες του Αχλαδοχωρίου από το χαλάζι

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε το Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής, το απόγευμα της Τεταρτης, προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές και τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Για περίπου δύο ώρες, το χαλάζι “χτυπούσε” αδιάκοπα την περιοχή, καταστρέφοντας σχεδόν το σύνολο της φετινής παραγωγής. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες μήλων, καρυδιών, πατάτας, κρεμμυδιών, κερασιών, καλαμποκιού, σιτηρών, αμπελιών, ηλίανθου και τριφυλλιού.

Οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για μία από τις πιο καταστροφικές χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ετών, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον, καθώς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται να επισκεφθεί το Αχλαδοχώρι, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών.

Παράλληλα, οι πληγέντες παραγωγοί μπορούν από σήμερα να προχωρούν στην υποβολή δηλώσεων ζημιάς. «Από σήμερα οι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Αχλαδοχωρίου μπορούν να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο, στο γραφείο του Πέτρου Διόδου, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους», δήλωσε στο Infonews24 ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τσαβλίδης.

Κοινοποίηση