Τραγική ήταν η κατάληξη στην υπόθεση της αναζήτησης του 63χρονου ψαρά, ο οποίος βρέθηκε τελικά νεκρός σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου ημεδαπού επαγγελματία αλιέα, ο οποίος είχε μεταβή για αλιεία απογευματινές ώρες χθες, με το υπό την ιδιοκτησία του Ε/Π Α/Κ σκάφος «ΜΕΝΙΑ-ΛΙΤΣΑ» Σ.Ν.Μ. 51 Α΄ στην περιοχή Τορωναίου κόλπου και έκτοτε αγνοείτο .
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του, με την συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Ε/Π -Α/Κ σκαφών, ενός (01) περιπολικού οχήματος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, πεζοπόρων τμημάτων του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ), καθώς και δύο (02) ιδιωτών δυτών.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλιακή περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ» Χαλκιδικής και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
Τα ξημερώματα, στις 03.15 π.μ., ο ΟΦΚΑΘ κλήθηκε από το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών για να λάβει μέρος στις έρευνες του αγνοούμενου ψαρά από το Βατοπαίδι Χαλκιδικής.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε το σκάφος να πλέει ακυβέρνητο στην περιοχή, ανάμεσα σε Γερακινή με Καλύβες και αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή δυτών, καθώς και παράκτιας έρευνας για να βοηθήσει ο ΟΦΚΑΘ το Λιμενικό Σώμα.
Ο ΟΦΚΑΘ ανταποκρίθηκε με 2 έμπειρους πιστοποιημένους δύτες (rescue diver ) από την βάση ετοιμότητας Ορμύλιας καθώς και με πεζοπόρο τμήμα από την παράλια.
Παράλληλα συνεργάστηκε και με την Bayline Lifeguards κινητοποιώντας τους ναυαγοσώστες στην ευρύτερη περιοχή και με το διασωστικό σκάφος τις βάσης ασφάλειας παραλιών με έδρα την Νικήτη.
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών, την Bayline Lifeguards, την Ε.Ο.Δ αλλά και τα μέλη μας από την βάση ετοιμότητας Ορμύλιας για την άψογη συνεργασία,» τόνισε ο κ. Χρήστος Ράμος από τον ΟΦΚΑΘ.