Ο νομός Σερρών είναι ο μόνος από τους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.
Η αρχή έγινε από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, με το καλοκαίρι να «βρίσκει» αυτές τις περιοχές με έξαρση κρουσμάτων και ήταν οι πρώτοι νομοί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που τέθηκαν ουσιαστικά σε «καραντίνα».
Σήμερα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, αποφασίσθηκε οι συγκεκριμένες περιοχές να τεθούν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.
Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, παραδέχθηκε αρχικά πως αυτή η κατάσταση εν τη γενέσει της, ήταν πρωτόγνωρη για όλους, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της περιφερειακής ενότητας Σερρών:
«Σε κάθε περίπτωση μπορώ να σας πω ότι πήγαμε εξαιρετικά. Υπήρχε πρόνοια από την Π.Κ.Μ., υπήρχαν υλικά. Βοηθήσαμε πάρα πολλές υπηρεσίες και το λέω με περηφάνια αυτό, διότι πολλοί αιφνιδιάστηκαν όσον αφορά στην επάρκεια μασκών, αντισηπτικών και αναφέρω συγκεκριμένα ότι βοηθήσαμε πάρα πολύ το νοσοκομείο Σερρών, ως οφείλαμε, την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και όσους μας το ζήτησαν. Σε κάθε περίπτωση και οι Σερραίοι πολίτες ανταποκρίθηκαν πλήρως, δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά στις Σέρρες.
Όταν άνοιξαν τα σύνορα και είτε Σερραίοι επισκέφθηκαν τα νησιά, είτε ήρθαν άνθρωποι από το εξωτερικό είχαμε κάποια κρούσματα, αλλά σε γενικές γραμμές τηρήθηκαν αυτά που είχαμε πει όσον αφορά στους κανόνες υγιεινής και το πρωτόκολλο.
Χθες και σήμερα δεν είχαμε κρούσματα.
Είμαστε σε εξαιρετικό σημείο.
Είμαστε ένας μεγάλος νομός και είμαστε ο μόνος νομός της Π.Κ.Μ., ο οποίος δεν βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Τα καταστήματα είναι ανοιχτά και μετά τις 12 κι αυτό είναι καλό για τους επιχειρηματίες, τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα, οπότε είμαι ικανοποιημένος».