Αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί, μετά τη δημοσιοποίηση και τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση με τον καθηγητή που κατηγορείται για δωροληψία, προτίθεται να ζητήσει το ΤΕΙ Σερρών από τον κατηγορούμενο καθηγητή, εφόσον φυσικά έχει προηγηθεί η απόδειξη της ενοχής των κατηγορουμένων.
Αυτό διεμήνυσε σήμερα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Χασάπης, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί εμπλοκής και δεύτερου καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών σε ίδια ιστορία, ο κ. Χασάπης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχουν ζητηθεί από τις αρχές μέχρι στιγμής, στοιχεία για κανέναν άλλον καθηγητή, ούτε υπήρξε έστω μία ανώνυμα καταγγελία.
Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών διευκρίνισε πως μετά την απόφαση της συγκλήτου και την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, η υπόθεση έχει πάρει το σωστό δρόμο, αυτόν της δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η δικαιοσύνη φροντίσει να αποδώσει αυτά που πρέπει, να τιμωρήσει παραδειγματικά αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα αυτά.
«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ασχοληθούμε με τις υπόλοιπες υποθέσεις, να προωθήσουμε αυτά τα οποία πραγματικά μας ενδιαφέρουν, όπως την πανεπιστημιοποίηση του ιδρύματος που είναι προ των πυλών και η οποία θα είχε ήδη δρομολογηθεί αν για λόγους τακτικής το υπουργείο δεν είχε επιλέξει να προωθήσει το νομοσχέδιο του Θεσσαλίας και θα έλεγα ότι ευτυχώς τελικά που ήρθαν τα πράγματα έτσι, γιατί δεν θα θέλαμε στην αρνητική για το ίδρυμα αυτή συγκυρία να κατατεθεί το νομοσχέδιο,» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Χασάπης.
Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών τόνισε με κατηγορηματικότητα πως από τις 23 Φεβρουαρίου που του κοινοποιήθηκε η ανώνυμη καταγγελία από το Υπουργείο έως την 1η Οκτωβρίου που έγιναν οι συλλήψεις, του δίνει το δικαίωμα να θεωρεί ότι από την πλευρά του έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει.
«Θέλετε να σας εξηγήσω τι έγινε πριν 3 χρόνια; Δεν έχω ιδέα. Ρωτήστε την προηγούμενη διοίκηση,» υπογράμμισε ο κ. Χασάπης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβαθμολόγησης των γραπτών:
«Ένας φοιτητής έχει τη δυνατότητα όταν κόβεται σε ένα μάθημα να ζητήσει άμεσα αναβαθμολόγηση του γραπτού. Πρακτική που ακολουθούν κατά κόρον τα παιδιά στο τμήμα μηχανολόγων- μηχανικών που είμαι εγώ. Πώς να εξηγήσω για ποιον λόγο δεν αξιοποίησαν αυτή τη δυνατότητα οι φοιτητές; Δεν μπορώ. Υπήρχε περίοδος που κυκλοφορούσαν, εκτός από εμάς, 300 έκτακτοι συνάδελφοι και 15 χιλιάδες φοιτητές. Μην νομίζετε ότι όλοι εμείς ήμασταν μία παρεούλα και ξέραμε τι λεγόταν και τι όχι. Προσωπικά δεν κυκλοφορούσα και δεν κυκλοφορώ ούτε στα στέκια των φοιτητών της πόλης».