Η φωτιά που έβαλε ένας 80χρονος στα Θερμά του Δήμου Βισαλτίας για να κάψει ξερά χόρτα εντός οικοπέδου, είχε ως αποτέλεσμα να καούν πολλά στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή, αφού η φωτιά ξέφυγε της προσοχής του ηλικιωμένου και λόγω του αέρα που έπνεε στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατέκαψε 25 στρέμματα αθέριστων σιτηρών, 1,5 στρέμμα αμπελοκαλλιέργειας, 150 δέντρα ελαίων και 6 στρέμματα ξερά χόρτα, ενώ κινδύνευσε και μία κτηνοτροφική μονάδα.
Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 14:00 το μεσημέρι και αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.
Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, προκειμένου να κατασβήσουν την φωτιά.
Ο ηλικιωμένος άντρας συνελήφθη από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ακολούθησε η απολογία του κατηγορουμένου και κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος.
Μέχρι και αργά το απόγευμα, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας ήταν επί ποδός, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Τα συγχαρητήριά του στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βισαλτίας Θόδωρος Βαδικόλιος υπογραμμίζοντας πως για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε άμεσα και έθεσε την πυρκαγιά υπό έλεγχο σε «χρόνο ρεκόρ», όπως είπε.