Ένα χρόνος από την πλημμύρα στις Σέρρες

«Ξύπνησαν» μνήμες στις Σέρρες καθώς πέρασε ένα χρόνος από την πλημμύρα που σημειώθηκε στην πόλη όταν υπερχείλισε ο χείμαρρος της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Ήταν απόγευμα Κυριακής 21 Ιουνίου 2020 όταν η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ρέματος.

Μπορεί στην πόλη των Σερρών η βροχή να μην δικαιολογούσε το μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, απ’ όπου και κατέβηκε όλο το νερό.

https://infonews24.gr/2020/06/21/serres-ypercheilise-to-potami-stin-koilada-ton-ag-anargyron-oi/

Οι κάτοικοι τα σπίτι των οποίων είναι γύρω από το ρέμα προσπαθούσαν να διώξουν τα νερά αλλά η ορμή του νερού ήταν τόση που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια, αποθήκες ακόμη και μονοκατοικίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Σερρών είχε δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Κοινοποίηση