Μ. Πουρσανίδης: «Λιγότεροι αστυνομικοί στα γραφεία και περισσότεροι έξω στους δρόμους»

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Κατ’ ιδίαν επαφές και συναντήσεις, με την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο οποίος ξεκίνησε τις επισκέψεις στους νομούς ευθύνης του.

Σήμερα ο κ. Πουρσανίδης επισκέφθηκε τις Σέρρες και είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγο, αλλά και με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε πως θα εξετασθούν εξ αρχής όλα τα θέματα της κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν στη βαριά εγκληματικότητα και σε εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν, ενώ όσον αφορά στη μικρή εγκληματικότητα, τόνισε πως έχει σημειώσει σημαντική υποχώρηση, αλλά υπάρχουν κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες θα εξετασθούν και θα ολοκληρωθούν, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, το σχέδιο Περσέας που είναι το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αρκεί να εφαρμοσθεί όπως ακριβώς έχει διαταχθεί.

Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η τοποθέτηση του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης προσωπικού.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει το αστυνομικό προσωπικό να μειωθεί ακόμη περισσότερο, να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις και όλοι να βγουν έξω στους δρόμους και να είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Να εξοικονομήσουμε δηλαδή από μέσα αστυνομικούς, για να βγουν έξω είτε σε περιπολικά, είτε σε μηχανές,» υπογράμμισε ο κ. Πουρσανίδης, ο οποίος έστειλε το δικό του, λιτό μήνυμα μου προς τους αστυνομικούς:
«Όλοι κοντά στην υπηρεσία του πολίτη».

Κοινοποίηση