Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των κοινοτήτων του νομού Σερρών, από το καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης, που πλήττει χιλιάδες γεωργοκτηνοτρόφους.
Ο σάλος ξέσπασε μετά την κοινοποίηση του ΥΠΑΑΤ για το «νέο σχέδιο οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών», προκαλώντας εκνευρισμό, οργή και αγανάκτηση, όπως ανέφερε το Infonews24 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας στο πρώτο άρθρο αναλυτικά τις κοινότητες των δήμων Ηράκλειας, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης, που αποκλείονται από το καθεστώς της εξισωτικής.
(Διαβάστε εδώ το προηγούμενο άρθρο που αφορά στους δήμους Ηράκλειας, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης http://www.infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/14429-poies-koinotites-ton-dimon-irakleias-visaltias-n-zixnis-kai-em-pappa-emeinan-ektos-eksisotikis )
Το Infonews24 σας παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά, ποιες κοινότητες έμειναν εκτός του καθεστώτος της εξισωτικής αποζημίωσης, στους υπόλοιπους τρεις δήμους Αμφίπολης, Σερρών και Σιντικής.
Να υπενθυμίσουμε πως τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και μας δόθηκαν από το γραφείο του Σερραίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τζελέπη, με την πολύτιμη συνδρομή του γεωπόνου Πάρη Κράλλη.
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
1.Τοπική Κοινότητα Αμφιπόλεως
2.Τοπική Κοινότητα Παλαιοκώμης
3.Τοπική Κοινότητα Ηλιοκώμης
4.Τοπική Κοινότητα Κορμίστης
5.Τοπική Κοινότητα Νέας Μπάφρας
6.Τοπική Κοινότητα Συμβολής
7.Τοπική Κοινότητα Αγγίστης
8.Τοπική Κοινότητα Κρηνίδος
9.Τοπική Κοινότητα Πρώτης
10.Δημοτική Κοινότητα Ροδολίβους
11.Τοπική Κοινότητα Δομίρου
12.Τοπική Κοινότητα Μικρού Σουλίου
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
1.Δημοτική Κοινότητα Λευκώνα
2.Τοπική Κοινότητα Χριστού
3.Τοπική Κοινότητα Επταμύλων
ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
1.Δημοτική Κοινότητα Κερκίνης
2.Τοπική Κοινότητα Λιβαδιάς
3.Τοπική Κοινότητα Ροδοπόλεως
4.Τοπική Κοινότητα Γονίμου
5.Τοπική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου
6.Τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου
7.Τοπική Κοινότητα Στρυμονοχωρίου