
Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών, με αφορμή την πτώση δέντρου στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια της χθεσινής βροχόπτωσης. Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, το περιστατικό αποτελεί ακόμη μία ένδειξη της έλλειψης συντήρησης και μέριμνας για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων από τη Δημοτική Αρχή.
Όπως υποστηρίζει, παρά το γεγονός ότι το σχολικό κτήριο παραμένει κλειστό περισσότερο από έναν χρόνο, λόγω προβλημάτων καταλληλότητας και επικινδυνότητας, εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους πολίτες.
Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη ζητά από τον Δήμο να διεκδικήσει την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, ώστε αυτές να είναι ασφαλείς, πλήρως λειτουργικές και προσβάσιμες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
«Η πτώση ολοκλήρου δέντρου από την χθεσινή βροχόπτωση στην αυλή του 4ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών, είναι άλλη μια απόδειξη της απαξίωσης που δείχνει η Δημοτική Αρχή για την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους. Άλλη μια απόδειξη πως όταν οι λαϊκές ανάγκες δεν αποφέρουν κέρδη, αγνοούνται. Αν και το συγκεκριμένο σχολείο είναι κλειστό (και εγκαταλελειμμένο) περισσότερο από ένα χρόνο, λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας, συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και τους περαστικούς.
Δε χωρεί καμία δικαιολογία για την απόλυτη απραξία και αδιαφορία για την υλοποίηση έργων συντήρησης, αναβάθμισης και ασφάλειας του σχολείου, προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργικό και πρωτίστως ασφαλές, όπως απαιτεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών.
Αποτελεί άλλωστε ένα ακόμα σχολείο που έχει κλείσει οριστικά εδώ και καιρό, στο κέντρο της πόλης και δεν φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση από την Δημοτική Αρχή να επαναλειτουργήσει. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών, απαιτούμε ο Δήμος να εξασφαλίσει την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, έτσι ώστε αυτά να είναι πλήρως λειτουργικά, ασφαλή και προσβάσιμα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.
Η Δημοτική Αρχή να πάψει να κρύβεται πίσω από φθηνές δικαιολογίες περί “οικονομικών δυσκολιών”, διότι αυτές τις επικαείται μόνο όταν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, ενώ για εργολάβους, μεγαλοεπιχειρηματίες και πελατειακές σχέσεις βρίσκονται πάντα οι απευθείας αναθέσεις. Ο Σερραϊκός λαός, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, έχουν κουραστεί να είναι στο ίδιο έργο θεατές. Είναι εξοργιστική η αδιαφορία των αρχών και για αυτό έχει κάθε λόγο να απαιτήσει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματα του, ειδικά όταν μιλάμε για σύγχρονα, ασφαλή και προσβάσιμα σχολεία για όλους!»






















