«Μπαράζ» πυρκαγιών τα τελευταία 24ωρα στις Σέρρες

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Ιδιαίτερα δύσκολα ήταν τα τελευταία δύο 24ωρα και ειδικότερα η χθεσινή ημέρα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών.
Μέσα σε λίγες ώρες κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία σειρά πυρκαγιών, που κάποιες μάλιστα εκδηλώθηκαν και ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία του νομού και ιδιαίτερα σε αγροτικές εκτάσεις.

Όπως ομολόγησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, η χθεσινή μέρα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για την υπηρεσία με πολλαπλά συμβάντα, τα οποία πήραν γρήγορα έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τα συμβάντα ξεκίνησαν από νωρίς χθες το μεσημέρι στη Σκοτούσσα όπου ένα όχημα με τρία άτομα προχώρησε στην κατάσβεση μίας χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα στην ίδια περιοχή άλλα τρία οχήματα με 7 άνδρες επιχειρούσαν σε μία έκταση 15 στρεμμάτων με καλάμια και αγροτικές καλλιέργειες.

Επίσης την ίδια ώρα στον Άγιο Ραφαήλ δύο οχήματα με 4 άνδρες κοντά στον οικισμό, προχώρησαν στην κατάσβεση περίπου 2 στρεμμάτων με καλάμια, βάλτους, ξηρά χόρτα και απορρίμματα.

Το απόγευμα περί τις 4:05 στο Σκούταρι, δύο οχήματα με 7 άνδρες περί τα 40 στρέμματα, επιχείρησαν σε χορτολιβαδική έκταση με υπολείμματα καλλιεργειών, ενώ στο Λιβαδοχώρι το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σιδηροκάστρου, με 3 οχήματα και 7 άτομα, επιχείρησαν σε 20 στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών.

Στην περιοχή πλησίον του νοσοκομείου, στις 8:10 περίπου το βράδυ, 5 οχήματα με δέκα άνδρες, επιχείρησαν σε μία έκταση 10 στρεμμάτων.

Υπάρχουν και άλλα συμβάντα που σημειώθηκαν, τα οποία ήταν υποδεέστερα, παρόλα ταύτα επενέβησαν οχήματα της υπηρεσίας και άνδρες.

«Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς είναι πάρα πολλά συμβάντα τα οποία εκδηλώθηκαν παράλληλα και κλήθηκε η υπηρεσία να τα αντιμετωπίσει,» επεσήμανε ο κ. Δημητράκης, ο οποίος εξήρε τη συμβολή και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο έργο της πυροσβεστικής:

«Ευτυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δίπλα μας, στο έργο μια και με σκαπτικά μηχανήματα και με υδροφόρες. Τις περισσότερες φορές ο δήμος Σερρών συνδράμει και στους άλλους δήμους, καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο εξοπλισμό και όγκο οχημάτων».

Για όλα τα συμβάντα έχει επιληφθεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχει καταγραφεί μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό καμένης καλλιεργημένης έκτασης και τα στοιχεία αποστέλλονται άμεσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ συντάσσεται και η δικογραφία που προβλέπεται από το νόμο.

«Τέτοια συμβάντα, με αυτές τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν τη γρήγορη εξάπλωση, πάντα εγκυμονούν κινδύνους για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών,» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •