Άνδρας επιτέθηκε σε νοσηλεύτριες του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Ένα απίστευτο περιστατικό επίθεσης σε δύο νοσηλεύτριες έλαβε χώρα, στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Νιγρίτας.

Όπως κατήγγειλαν στο Infonews24, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο γιος μίας ηλικιωμένης που νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στο Κέντρο για αποκατάσταση, ζήτησε επιτακτικά να διανυκτερεύσει μαζί με τη μητέρα του, αλλά οι νοσηλεύτριες δεν του το επέτρεψαν, τονίζοντάς του πως ο λόγος που οι ίδιες βρίσκονται εκεί, είναι ακριβώς για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των περιθλαπομένων, προσπαθώντας να τον καθησυχάσουν.
Ο γιος, όμως, της ηλικιωμένης επέστρεψε τις επόμενες μέρες με το ίδιο αίτημα κι όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την άρνηση των νοσηλευτών έγινε έξω φρενών και άρχισε να επιτίθεται στις νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στο Infonews24, ο άνδρας γρονθοκόπησε τη μία νοσηλεύτρια σπάζοντας και τα γυαλιά που φορούσε, ενώ μία άλλη την έσπρωξε πάνω σε τζαμαρία.
Αμέσως κλήθηκε να επέμβει η αστυνομία, στην οποία μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί ο άνδρας, τον οποίο τελικά κατόρθωσαν να περιορίσουν.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας, ενώ το προσωπικό είναι ανάστατο.
Οι εργαζόμενοι εδώ και πάρα πολύ καιρό «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», τονίζουν την παντελή απουσία ασφάλειας του κτιρίου και υπάρχουν μέρες που ο φόβος- και όχι άδικα- κυριαρχεί.

Κοινοποίηση