Δ. Πασχαλούδης: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον συγκεκριμένο ‘καθηγητή’ να μπαίνει ξανά στις αίθουσες»

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Με μία συγνώμη που ζήτησε από τους Σερραίους πολίτες, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες και πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, με την κατηγορία δωροληψίας του καθηγητή.

«Θα ήθελα να ζητήσω ως καθηγητής και πρώην πρόεδρος μία μεγάλη συγνώμη από τους Σερραίους πολίτες γι’ αυτή τη δυσφήμιση που γίνεται. Στο ΤΕΙ γίνονται εξαιρετικά πράγματα, οι περισσότεροι καθηγητές δουλεύουν και είναι κοντά στους φοιτητές, κοντά στο ίδρυμα και υπάρχει ένας ο οποίος αμαυρώνει την εικόνα και γι’ αυτό εγώ αισθάνομαι ως πρώην πρόεδρος να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη,» δήλωσε ο κ. Πασχαλούδης, διευκρινίζοντας πως τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι παρόλο που σχεδόν όλοι το ξέρανε, γιατί δεν υπήρχε επίσημη καταγγελία:
«Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».
Αναφερόμενος στο περιστατικό της γραπτής επίπληξης, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών τόνισε πως τον Οκτώβριο του 2014 μετά από εξετάσεις μοίρασε ένα τυπολόγιο ο συγκεκριμένος καθηγητής στο μάθημά του και είχε σφραγίδα από ένα φροντιστήριο και γι’ αυτό εγκαλέστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλούδη, το φροντιστήριο δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο που συνεργαζόταν, ήταν φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης Β/θμιας εκπαίδευσης, ούτε καν τριτοβάθμιας και τότε αποφάσισε η κοσμητεία να τον καλέσει σε απολογία, όπως και έγινε και του έγινε γραπτή επίπληξη.
«Υπάρχει το πρακτικό της συνεδρίασης που ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που έφερε, δεν είδε ότι υπήρχε η σφραγίδα και τελείωσε το ζήτημα. Άρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε σήμερα,» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Πασχαλούδης.

Το Φεβρουάριο του 2015 έγινε μεγάλος ντόρος στην περίοδο της εξεταστικής και είχε ειπωθεί ότι ο κ. Πασχαλούδης τον κάλυπτε επειδή είναι κουμπάρος του.
«Δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον συγκεκριμένο κύριο. Τον γνώρισα εδώ όταν προσληφθήκαμε,» ξεκαθάρισε ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών.
Μετά τον ντόρο συγκλήθηκε η γενική συνέλευση του τμήματος, στο οποίο δίδασκε ο εν λόγω καθηγητής και η απόφαση του τμήματος, ο πρόεδρος του τμήματος πήγε στον πρόεδρο πρωτοδικών και έδωσε γραπτή κατάθεση και στη συνέχεια πήγε όλο το τμήμα, οι καθηγητές, η γραμματεία, το τεχνικό προσωπικό και έδωσαν κατάθεση.

Παράλληλα, ζητήθηκαν από την αστυνομία οι καταστάσεις φοιτητών που είχαν δηλώσει τα μαθήματά του και τους βαθμούς που πήραν.

«Μετά από αυτές τις ενέργειες, εμείς δεν είχαμε καμία πληροφόρηση. Οπωσδήποτε κάτι προχωρούσε, κάτι γινόταν, αλλά ούτε πληροφόρηση, ούτε κληθήκαμε, μέχρι προχθές που ‘έσκασε’ αυτό το ζήτημα.
Αυτό που είχα πει τότε ήταν πως η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να κάνει καταγγελία κι αν δεν έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα να πάει απευθείας στον εισαγγελέα. Χρειαζόταν, όμως, να υπάρχει επώνυμη καταγγελία, για να κινηθεί η διαδικασία. Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, δεν έχουν τη μορφή της επίσημης καταγγελίας,» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Δημήτρης Πασχαλούδης, ο οποίος ήταν εξίσου κατηγορηματικός και για τις συνέπειες που θα πρέπει να υποστεί ο κατηγορούμενος καθηγητής:

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον συγκεκριμένο καθηγητή, σε εισαγωγικά, να μπορεί να μπει στην αίθουσα και να κάνει μάθημα. Πρέπει να γίνει αναστολή των καθηκόντων και το τμήμα να ορίσει άλλον καθηγητή που να κάνει τα συγκεκριμένα μαθήματα. Δεν είναι εσωτερικό θέμα του ΤΕΙ. Ο διορισμός των καθηγητών είναι θέμα υπουργού. Αυτός που διορίζει είναι και αυτός πρέπει να αποφασίσει και την αναστολή».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •