Ο Αλ. Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών- Ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, που συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της εκβίασης.
Η υπόθεση πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τόσο του καθηγητή, όσο και των δύο φερόμενων ως συνεργών του.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αλέξης Κούγιας «δείχνει» δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος της Σχολής των Σερρών, πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του καθηγητή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρονται τα εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο σήμερα ανέλαβε και μετά την προσωρινή του κράτηση, την υπεράσπιση του καθηγητού Πανεπιστημίου Κ.Κ., ο οποίος από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την προηγούμενη εβδομάδα εδυσφημήσθη ακραία και κατεξευτελίσθη με τη δημοσιοποίηση, παρανόμως, του ονοματεπωνύμου και της φωτογραφίας του, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ, διότι κατά την κατηγορία διέπραξε τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας κατ’ επάγγελμα και της εκβίασης κατ’ επάγγελμα.

Το δικηγορικό μας γραφείο, σεβόμενο την κρίση της κυρίας Ανακριτού και της κύριας Εισαγγελέως Σερρών, δεν σχολιάζει καθόλου ούτε την απόφαση, ούτε την νομική αρτιότητα των κατηγοριών που του απεδόθησαν και θα τις αντιμετωπίσουμε εντός του χώρου της Δικαιοσύνης.
Η προσωπικότητα την οποία υπερασπιζόμαστε είναι τριάντα χρόνια καθηγητής, έχει διδάξει τουλάχιστον εννέα χιλιάδες φοιτητές χωρίς ουδέποτε, εκτός αυτών που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες, έστω και ένας να του καταλογίσει το παραμικρό.

Ο καθηγητής είναι εξήντα ετών και ενώ τον παρουσίασαν ως δήθεν διαζευγμένο, είναι παντρεμένος και ευτυχισμένος σύζυγος σαράντα χρόνια και από αυτόν τον ευτυχισμένο γάμο του έχει τρία παιδιά, έναν οικονομολόγο, με δική του οικογένεια, πτυχιούχο-αριστούχο οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έναν ακόμη γιο οικογενειάρχη, πτυχιούχο πανεπιστημίου-ψυχολόγο και μία κόρη, η οποία είναι αριστούχος φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος καθηγητής είναι αριστούχος-πτυχιούχος των πανεπιστημίων Μακεδονίας, Νέας Ορλεάνης Γαλλίας και Περούτζια Ιταλίας και τις επόμενες ημέρες επρόκειτο να ανακηρυχθεί διδάκτωρ οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ομιλεί άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες, εκτός ελληνικών, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και έχει δημοσιεύσει άρθρα του και ανακοινώσεις σε είκοσι τουλάχιστον διεθνή οικονομικά περιοδικά και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε τουλάχιστον είκοσι πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η όλη υπόθεσις, κατά την κρίση του γραφείου μας, είναι ένα σενάριο το οποίο μπορεί να γίνει δεκτό μόνο σε επίπεδο ασκήσεως ποινικής διώξεως και για τον κύριο καθηγητή πίσω από αυτό το σενάριο βρίσκονται δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος της Σχολής των Σερρών, τη συμπεριφορά των οποίων θα αναδείξουμε κατά τη διάρκεια της διερευνήσεως της υποθέσεως.
Τις επόμενες ημέρες το δικηγορικό μας γραφείο θα ζητήσει από την κυρία Ανακρίτρια Σερρών να εξετάσει ως μάρτυρες τουλάχιστον είκοσι καθηγητές πανεπιστημίου και είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε βοηθήσει τη Δικαιοσύνη για να εκδώσει για τον κύριο καθηγητή μία δίκαιη απόφαση».

Κοινοποίηση