Σβεντζίδης: Η αρχή της χρηστής και αδιάφθορης διοίκησης είναι για μένα αδιαπραγμάτευτη

“Για αδιαφανείς πρακτικές και ανοχή σε κρίσιμα ζητήματα ηθικής τάξης”  κάνει λόγο ο ανέξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειας Αναστάσιος Σβεντζίδης, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του Δημάρχου Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη. Ο κος Σβεντζίδης διαχώρισε τη θέση του από την παράταξη του Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη σημειώνοντας τα παρακάτω: “Έχω καταστήσει ξεκάθαρη την αδιαπραγμάτευτη θέση μου στον σεβασμό της διαφάνειας και στη προσήλωση στη χρηστή διοίκησης. Πάλεψα όλο αυτό το διάστημα για να αναδειχθεί το άλλο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, αυτής που εκφράζει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που ανοίγει δρόμους, που διαμορφώνει ήθος, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάχεται για το κοινό συμφέρον”

Αναλυτικά η επιστολή του κου Σβεντζίδη:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

* Όταν οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από μία χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης οφείλουν, περισσότερο αυτοί από κάθε άλλο πολίτη, να επιδείξουν συμπεριφορές που προάγουν το δημόσιο ήθος.

* Οι αρχές και οι κανόνες της έντιμης και διαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, η αποχή από συμπεριφορές και πρακτικές που συνδέονται με την προώθηση ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης θέσεων ή αξιωμάτων είναι αυτονόητες σε όσους σέβονται και τιμούν την ψήφο των πολιτών.

* Έχω καταστήσει ξεκάθαρη την αδιαπραγμάτευτη θέση μου στον σεβασμό της διαφάνειας και στη προσήλωση στη χρηστή διοίκησης. Πάλεψα όλο αυτό το διάστημα για να αναδειχθεί το άλλο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, αυτής που εκφράζει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που ανοίγει δρόμους, που διαμορφώνει ήθος, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και μάχεται για το κοινό συμφέρον.

* Δυστυχώς οι αδιαφανείς πρακτικές και η ανοχή σε κρίσιμα ζητήματα ηθικής τάξης με υποχρεώνουν να διαχωρίσω τη θέση μου από την παράταξη του Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και να εκφράσω τη διάσταση μου από όσους καταχρώνται της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, οι οποίοι επικαλούμενοι παραταξιακές λογικές μιας σαθρής ενότητας, ουσιαστικά με τη στάση τους γίνονται συνένοχοι συμπεριφορών αντίθετων με το συμφέρον των δημοτών.

* Καλώ όσους ενστερνίζονται τις αρχές μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης, να συμπορευθούμε στον αγώνα για αλλαγή νοοτροπιών και ανατροπή φαύλων πρακτικών.

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Σβεντζίδης

Από “Ψίθυροι Σιντικής”

Κοινοποίηση