Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δρόμο Χριστός- Κ. Αμπέλα

Τέλος στην ταλαιπωρία και τον κίνδυνο των οδηγών που κινούνται στο δρόμο Σερρών- Προμαχώνα, φαίνεται ότι μπαίνει μετά από χρόνια. Ήδη ξεκίνησε ο εργολάβος τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κομμάτι Χριστός- Κάτω Αμπέλα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εγνατίας Οδού, αυτές θα ολοκληρωθούν σε ενάμιση μήνα, εκτός απροόπτου.

Το έργο περιλαμβάνει ξήλωμα του παλαιού τάπητα και ασφαλτόστρωση νέου.

«Θα πάψουμε να έχουμε μια πραγματική πληγή και κυρίως μια παγίδα γι’ αυτούς που δεν ξέρουν το δρόμο και ανύποπτοι βλέποντας ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο, κινούνται με μεγάλες ταχύτητες,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Το συγκεκριμένο κομμάτι προϋπήρχε και εντάχθηκε στη νέα χάραξη του δρόμου Θεσσαλονίκης- Προμαχώνα και όπως εξήγησε ο κ. Μωυσιάδης, ενώ όλος ο υπόλοιπος δρόμος ήταν καινούριος, αυτό το τμήμα είχε πολύ φθαρμένο οδόστρωμα.

Υπάρχουν, όμως, δύο εκκρεμότητες. Η δημιουργία ΛΕΑ (Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης), τόσο στο συγκεκριμένο κομμάτι, όσο και στο κομμάτι του νέας εθνικής οδού από το ύψος του Στρυμονικού μέχρι τη σήραγγα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

«Μας λείπουν οι ΛΕΑ και είναι απαραίτητο να υπάρχουν και θα γίνουν. Για το δε κομμάτι του Στρυμονικού, προβλέπεται να γίνει σε δεύτερη φάση, μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ,» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Κοινοποίηση