Π. Τόσιος προς ΕΛΓΑ: «Καλύτερα οχληροί παρά δήθεν ευγενείς και στην πραγματικότητα αδιάφοροι»

Με καθυστέρηση 4,5 ετών ο ΕΛΓΑ κατέβαλε επιτέλους τις αποζημιώσεις στους πληγέντες για τις καταστροφικές πλημμύρες των δήμων Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ εγκαλεί για δημοσιεύματα την εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», για τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Πασχάλη Τόσιου, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τόσιος τόνισε τα εξής:

«Η λογική επέβαλε να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους μέχρι τις 31/12/2018 από τη στιγμή μάλιστα που και ο ΕΛΓΑ έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες και να έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους για πληρωμή.

Ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των παραγωγών δεν είχαν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να καταβάλλονται μέχρι 4 χρόνια από την εκάστοτε επέλευση του ζημιογόνου αιτίου (Πλημμύρες Στρυμόνα 2014).

Την ημέρα αποπληρωμής των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ, όλοι οι παραγωγοί που υποχρεώθηκαν και σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους με δικά τους έξοδα, έως τις αρχές του τρέχοντος μήνα, δεν είχαν αποζημιωθεί παρά τις τεράστιες καταστροφές.

Καλύτερα οχληροί και επίμονοι απέναντι στους κομματικά διορισμένους προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι, παρά δήθεν ευγενείς και στην πραγματικότητα αδιάφοροι στην πολυετή ολιγωρία του ΕΛΓΑ».

Κοινοποίηση