Πανσερραϊκός Κρι Κρι: Πανάξιος Κυπελλούχος Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Με μια ολοκληρωτική εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι επικράτησε πανάξια επί του Αστέρα Καβάλας στον μεγάλο Τελικό της φετινής διοργάνωσης και έφερε το Κύπελλο στις Σέρρες μετά από έξι ολόκληρα χρόνια!

Τα «λιοντάρια» μπήκαν αποφασισμένα και συγκεντρωμένα στο παρκέ και μπροστά στους φιλάθλους που τους ακολούθησαν στην Κομοτηνή, έδειξαν από την αρχή του αγώνα ποια ομάδα θα έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τροπαίου. Έτσι, παρά το αρχικό προβάδισμα του Αστέρα με 7-6 (3’), οι «κόκκινοι» βομβαρδίζοντας το αντίπαλο καλάθι με κάθε τρόπο απέκτησαν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων (8-18) μόλις στο 7’ και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με σκορ 12-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Καβαλιώτες προσπάθησαν με μπροστάρη τον έμπειρο Αθανασιάδη να ψαλιδίσουν τη διαφορά, ωστόσο οι παίκτες του Φώτη Κοκολιού δε χαλάρωσαν καθόλου και παίζοντας ψύχραιμα πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με +15 πόντους υπέρ τους (31-46).

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ίδιος και ο Αστέρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη Σερραϊκή ομάδα που έφτασε τη διαφορά στο +21 (42-63). Στη αρχή της τέταρτης περιόδου οι παίχτες του Λεωνίδα Μαγιάννη εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν μια τεχνική ποινή στον Τράκα και την αποβολή με 5ο φάουλ του Συμεωνίδη μόλις στο 32’. Στο σημείο που η διαφορά μειώθηκε στους 15 πόντους, τα «λιοντάρια» δείχνοντας την αγωνιστική τους ποιότητα, την εμπειρία και το βάθος στον πάγκο, αντέδρασαν σωστά. Ένα τρίποντο «μαχαιριά» του Τράκα από τη γωνία και 8 συνεχόμενοι πόντοι με 2 τρίποντα του Ιωσηφίδη που αντικατέστησε τον Συμεωνίδη αγωνιζόμενος ως ψηλός, εκτίναξαν τη διαφορά στο σκορ που έφτασε ακόμη και στους 30 πόντους 4’ πριν το τέλος του αγώνα (50-80).

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Κρι Κρι κ. Φώτης Κοκολιός δήλωσε περιχαρής μετά το πέρας της αναμέτρησης: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σημερινή εμφάνιση που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, απέναντι σε έναν πάντοτε υπολογίσιμο αντίπαλο όπως είναι ο Αστέρας Καβάλας. Από το ξεκίνημα έως το τέλος του αγώνα ήμασταν σοβαροί και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο μας κι έτσι κερδίσαμε εύκολα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Σερραίους φιλάθλους που ταξίδεψαν στη Κομοτηνή και μας βοήθησαν με την παρουσία τους στο γήπεδο».

Διαιτητές: Μπήτης, Ντούρας, Καλαϊτζής
Δεκάλεπτα: 12-24, 19-22, 19-19, 15-19 (τελικό: 65-84).
Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Κοκολιός): Γεωργιανός 9 (1), Ιωσηφίδης 11 (2), Κιρκινέζης, Παρχαρίδης 3(1), Πεχλιβάνης 18 (3), Τράκας 12 (2), Τσανάκας 2, Σταματόπουλος 2, Συμεωνίδης 11, Φραγκούλης 2, Χατζηστεφάνου 11 (2), Χορτομάρης 3(1).
M.V.P.: Πεχλιβάνης Κώστας

Παραλειπόμενα από την αναμέτρηση:

➡ Σύσσωμη η αποστολή του Πανσερραϊκού Κρι Κρι αφιέρωσε το Κύπελλο στην οικογένεια του κ. Τάσου Χαραλαμπίδη, επί χρόνια Προέδρου της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ., ο οποίος έφυγε πρόωρα από κοντά μας!

➡ Η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι συγχαίρει:
• Τον Αστέρα Καβάλας για την κόσμια συμπεριφορά όλων των μελών της ομάδας.
• Το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. κ. Νικολόπουλο Νίκο για την άψογη διοργάνωση του Τελικού.
• Τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Μπήτη, Ντούρα και Καλαϊτζή για την αμερόληπτη συμπεριφορά τους.

➡ Η διοίκηση του Πανσερραϊκού Κρι Κρι ευχαριστεί:
• Τους συνεργάτες της ομάδας κ.κ. Παπαβασιλείου Βασίλη (ορθοπεδικό), Καννά Θοδωρή (γυμναστή), Εμμανουήλ Γιάννη (φυσικοθεραπευτή) και Πύργο Γιώργο (διατροφολόγο) που εργάζονται αφανώς, αλλά αδιάκοπα από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για τους καλαθοσφαιριστές της.
• Τον «anexartitos.gr» και τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Ευθυμιάδη για την ευγενική κάλυψη του φωτογραφικού ρεπορτάζ στον Τελικό.
• Τον χορηγό επικοινωνίας Αθλητικό Metropolis Σερρών 97,2.

➡ Το κύπελλο ύψωσε πρώτος ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τσανάκας.

➡ Από την ομάδα του Πανσερραϊκού Κρι Κρι σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, πετυχαίνοντας μάλιστα συνολικά 14 τρίποντα με εξαιρετικά ποσοστά.

➡ Αυτό είναι μόλις το δεύτερο Κύπελλο που κατακτά ο Πανσερραϊκός στην πολύχρονη ιστορία του, με την προηγούμενη φορά να χρονολογείται το 2013 απέναντι στο Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

➡ Οι Σερραίοι φίλαθλοι κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας πανηγυρίζοντας μαζί με την ομάδα την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα οι «Che» ήταν αυτοί που επέστρεψαν το Κύπελλο στην πόλη πηγαίνοντας το κατευθείαν στο δημοτικό γήπεδο, όπου αγωνιζόταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσερραϊκού και έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς από όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση.

➡ Μια οικογένεια τα «λιοντάρια» είχαν στην κερκίδα ως υποστηρικτές αθλητές από την ακαδημία, από το παιδικό, αλλά και δυο καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται πλέον ως φοιτητές σε ομάδες της Θράκης (Πλατνάρης και Κιουρκτσής).

➡ Την αποστολή στην Κομοτηνή συνόδεψαν ως εκπρόσωποι της διοίκησης οι κ.κ. Κιουρκτσής Νίκος, Μηλούσης Θάνος, Μπεντούλης Σταύρος και Παπαπαναγιώτου Αλέξανδρος, ενώ για το νικηφόρο αποτέλεσμα ενημερώθηκε άμεσα ο νέος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού κ. Παναγιώτου Τάσος.

➡ Ο Πρόεδρος της Κρι Κρι Α.Ε. κ. Τσινάβος Παναγιώτης, αμέσως μετά τη λήξη του Τελικού συνεχάρη τηλεφωνικά την ομάδα για τη μεγάλη επιτυχία της και στη συνομιλία του με τον αρχηγό της Δημήτρη Τσανάκα οριοθέτησε το “Double” ως τον επόμενο στόχο της.

Κοινοποίηση