Β. Μητλιάγκα: «Η συμμετοχή μου στις εκλογές ήταν απόρροια ευθύνης για μια σωστή πορεία της κοινωνίας μας»

Απάντηση στις φωνές που ακούστηκαν πως πίσω από την υποψηφιότητά της βρίσκονται μελλοντικές φιλοδοξίες, έδωσε η εκλεγμένη με το συνδυασμό «ΣΕΡΡ.Α.Σ.» δημοτική σύμβουλος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Η κ. Μητλιάγκα, στην ανακοίνωσή της τονίζει:

Σχετικά με τα όσα ακούγονται – καλοπροαίρετα από κάποιους και από μερικούς κακοπροαίρετα – για το πρόσωπό μου, τους λόγους συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές και τους κρυφούς και φανερούς στόχους μου για το “πολιτικό” μου μέλλον θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου με απόλυτη ειλικρίνεια:

Συμμετείχα στις εκλογές αυτές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. του Στέφανου Φωτιάδη γιατί ένιωσα προσωπικά έτοιμη να εκτεθώ και να συμμετάσχω κι εγώ στα κοινά της πόλης μας. Το πρόσωπο του επικεφαλής και ο υπόλοιπος συνδυασμός μού ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι αξίζει να είναι η επόμενη δημοτική αρχή, ως μια καθαρά πολυσυνθετική και αυτοδιοικητική παράταξη, που συνδυάζει τη βαθειά γνώση και εμπειρία του παρελθόντος και τη φρεσκάδα του νέου.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η συμμετοχή στα κοινά, με την έννοια της προσφοράς στην τοπική κοινωνία, υπήρξε δεδομένη. Θεωρώ πως είναι χρέος του καθενός μας να μπει κάποια στιγμή μέσα στα πράγματα και να δει τί μπορεί να προσφέρει από μέσα, παρά να ασκεί μόνο κριτική για τα κακώς κείμενα, έχοντας την πολυτέλεια να είναι απ’ έξω. Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσοι συμπολίτες μου έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θεώρησαν ότι μπορώ να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Κατ’ αρχήν τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Όσον αφορά τώρα την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με το αν έχω περαιτέρω προσωπικές βλέψεις, δηλώνω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι δεν αναμίχθηκα με κανέναν απώτερο σκοπό ή κρυφή προσωπική φιλοδοξία. Η συμμετοχή μου είναι απόρροια ευθύνης για μια σωστή πορεία της κοινωνίας μας, για την οποία ο καθένας οφείλει να συνεισφέρει, και δεν σχετίζεται καθόλου με πολιτικές εξελίξεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Για όσους το σκέφτηκαν καλοπροαίρετα, λόγω του ονόματός μου και της εκτίμησης που τρέφουν στο πρόσωπο και στο έργο του πατέρα μου, όπως και της εκτίμησης που τρέφουν στο πρόσωπό μου, κατ’ αρχάς με τιμά το γεγονός ότι με θεώρησαν ικανή για μια τόσο υψηλή θέση ευθύνης. Για όσους το σκέφτηκαν κακοπροαίρετα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, προσπαθώντας να βρουν κρυφές ατζέντες και σχέδια, και κυρίως με σκοπό να πλήξουν και να αμφισβητήσουν το πρόσωπο του Στέφανου Φωτιάδη είναι πραγματικά κρίμα και σίγουρα δεν με γνωρίζουν προσωπικά.

Εγώ από την πλευρά μου δηλώνω ότι δεν αναμίχθηκα με τέτοιο σκοπό και απώτερο στόχο. Εργάζομαι σε έναν δύσκολο και απαιτητικό επαγγελματικό στίβο και μεγαλώνω δύο μικρά παιδιά, τα οποία αποτελούν για μένα την βασική μου προτεραιότητα. Χαίρομαι πραγματικά και δεν μετανιώνω καθόλου για τη συμμετοχή μου στις εκλογές. Με τιμά ιδιαίτερα η εκλογή μου και θα κάνω ότι μπορώ για να τιμήσω με τη σειρά μου την αποδοχή και την προτίμηση που έδειξαν οι συμπολίτες μου στο πρόσωπό μου.

Η επόμενη ημέρα και οι επόμενες κινήσεις και θέσεις του συνδυασμού θα αποφασιστούν μετά από συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης και η συμμετοχή της παράταξής μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με 14 άτομα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία και μια μεγάλη ευθύνη. Οφείλουμε από την πλευρά μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων μέσα από θέσεις, αντιθέσεις και συνθέσεις, και κυρίως τιμώντας τον δημοκρατικό διάλογο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και προσωπικά στον Αλέξανδρο Χρυσάφη και ελπίζω βασική πυξίδα του έργου όλων μας να αποτελέσει το καλό του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας, και όχι οι τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες και εμπάθειες.

Κοινοποίηση